Fotbalisté Bílého Podolí se derby s Kutnou Horou B nemohou dočkat. „Na zápas jsme natěšení a snad také dobře připravení," vzkázal do Lorce trenér Bílého Podolí Bohuslav Šváb. Jeho týmu hraje do karet i vítězství v minulém kole, které bylo v sezoně první. „Trochu se výsledky obrátily. Mužstvo máme dobré, ale k prvním dvěma zápasům jsme přistoupili, jako že se o nic nehraje. Jenže ono se hraje už od prvního kola o hodně. Je potřeba získávat body hned. Věřím, že jsme to konečně zlomili. I sestava se trochu točí, takže musíme počkat, než si to všechno sedne. Bude to chvíli trvat," upozornil trenér Kobylek.

Kutnohorští by chtěli na hřišti soupeře bodovat. „Připravujeme se na každý zápas poctivě. Na středečním tréninku byli všichni hráči mimo mě, protože mě skolila horečka. Do Bílého Podolí jedeme bodovat. Chtěli bychom už konečně vyhrát a uděláme pro to maximum," říkal před zápasem trenér sparťanů Pavel Dvořák. On sám ví, že má Kutná Hora na kontě pouhý bod. Bude spoléhat i na hráče z A-týmu? „Měli bychom být kompletní. Snad nám dá Radim Truksa nějaké hráče z áčka, protože hrají dopoledne a stihnou se vrátit. Zatím však nechci spekulovat, kdo by mohl jít," nebyl konkrétní Dvořák.

Šváb bude postrádat jen stopera Tomana: „Abych řekl pravdu, tak doufám, že nikdo nad plán chybět nebude. Máme souběh s béčkem, takže budeme stavět dva týmy. Je omluvený akorát stoper Lukáš Toman, který je na dovolené v Chorvatsku."

Bohuslav Šváb má Kutnohoráky přečtené. Dlouhá léta tam hrál i trénoval. „Uvidíme, v jakém složení přijedou. Jejich A-tým hraje dopoledne. Všechny kluky znám. Nikdo mě tam nepřekvapí. Spíše vím, co na koho platí." S tím však moc nesouhlasí jeho protějšek Dvořák: „Nemyslím si, že je pro nás nevýhoda trenérova znalost našich hráčů. Zná sice jejich kvalitu a ví, co může očekávat, ale stejně se vše odehrává na hřišti. Každý zápas je jiný. Záleží, jak se kdo vyspí. Navíc si myslím, že naše hráče už rok neviděl a někteří jistě fotbalově vyrostli."

Samotný trenér domácích občas ještě do zápasu I. B třídy naskočí. Láká ho samozřejmě i derby proti „svým". „Kopačky si vezmu. Budu minimálně čtvrtý náhradník. Až to bude rozhodnutý, tak tam vlezu," usmíval se Bohuslav Šváb.