V širší nominaci ČR na EURO jsou čtyři brankáři. Jedničkou je bezpochyby Libor Gerčák, ale o druhé místo svede s největší pravděpodobností souboj právě Šimon a mladý Jakub Žďánský z Chrudimi. Žďánský je shodou okolností bratr Šimonovy kutnohorské dvojky Milana Žďánského.

„Nominace do Finska mě překvapila a samozřejmě i potěšila," usmíval se futsalový brankář Helasu Brno David Šimon a pokračoval: „Moc jsem s tím už nepočítal, protože mám nějaký věk. Myslel jsem si, že dostanou šanci mladší a perspektivnější hráči. To, že padlo mé jméno, mě jenom potěšilo. Výkony ostatních brankářů jsem moc nesledoval. Viděl jsem, že jsem v širší nominaci, ale cesta do Finska mě opravdu překvapila."

Šimon by moc rád letěl na mistrovství Evropy: „Když už letím do Finska, tak bych nechtěl zklamat a byl bych rád, kdyby mě trenéra vzal i na mistrovství Evropy." S Finy mají Češi zatím kladnou bilanci 3:0 na zápasy, ale kutnohorský brankář to neřešil. „Nedíval jsem se, jak Finové hrají nebo jak si vedli v kvalifikaci. Nechám se překvapit. Někdy je lepší to nezkoumat. Rozhodne se na hřišti."

Šimon dokázal vychytat vicemistra

Klíčové podzimní zápasy v Chance futsal lize byly bezpochyby s brněnským Tangem a na Kladně. „Dvakrát to bylo s čistým kontem," připomněl Šimon, „V derby s Tangem jsme vlastně porazili vicemistra a na Kladně jsem dal dokonce branku přes celé hřiště. Tyhle dva zápasy se mi hodně povedly." Celkově má pak David Šimon v letošní sezoně nejvyšší futsalové ligy tři vychytané nuly.

V loňské sezoně chytal kutnohorský brankář za Torf Pardubice, se kterým spadl do druhé ligy. V létě odmítl zůstat ve Vysokém Mýtě a přijal nabídku Helasu. A udělal dobře. „V Brně se trénuje pravidelně a poctivě. V Torfu jsme se scházeli občas jen v pěti lidech. Bylo to na amatérské úrovni. V Brně je to díky Honzovi Loupovi poloprofesionální," chválil Šimon.

Kutné Hoře chybí góly

Jak náročné bylo na podzim pro Šimona cestování na trase Pardubice – Kutná Hora – Brno? „Ze začátku dojíždění náročné nebylo, ale když jsem v půlce podzimu přijal nabídku Kutné Hory, tak jsme se domluvili s oběma kluby. S Radimem Truksou (trenér KH) byla dobrá komunikace. Dvakrát v týdnu jsem si dojel do Kutné Hory a jednou do Brna plus na zápas. Vyšli jsme si vzájemně vstříc," děkoval dodatečně brankář obou celků.

Po podzimu je kutnohorská Sparta v divizi šestá. „Myslím si, že nám chybí góly. Koncovka hraje velkou roli, protože jsme nedostávali tolik branek. V některých zápasech opravdu stačil jeden gól a mohli jsme mít mnohem více bodů. Kutná Hora je druhý rok v divizi a na ty podmínky, jaké v klubu jsou, je naše umístění adekvátní," myslí si Šimon.

A zůstane ve stejné roli Šimon i na jaře? O Kutné Hoře jasno ještě nemá. „Ještě nevím, jak to bude. Desátého ledna máme první trénink a tam si s trenérem řekneme podmínky. Nevím, jak to budu mít časově, protože toho mám opravdu hodně. Hlavně se věnuji synovi, který také chytá," říkal David Šimon, který tak vychovává další brankářský talent. „Momentálně hraje v Pardubicích a je o něj zájem na Spartě," pochlubil se hrdý otec.