„Náš soupeř projevil svou obrovskou kvalitu. Jména v útoku jako Hodas a Ježdík, to je de facto ligový útok," uvedl na úvod trenér Čáslavi Oldřich Abrhám a zahájil hodnocení utkání: „Nám se příliš nepovedl první poločas. Chtěli jsme hrát ofenzivně, ale bohužel si někteří hráči vysvětlili slovo ofenziva tak, že nemusí bránit. Soupeř chodil do rychlých protiútoků, kdyby první poločas skončil nula-tři, tak bychom se nemohli divit. Měli jsme obyčejnou kliku a prohrávali jsme jen o gól."

Čáslav trápí první poločasy. „Já sám začínám vnímat, že s prvními poločasy začínáme mít velké problémy. Zdá se mi, že je odehrajeme pasivně," konstatoval Abrhám.

Do druhého poločasu nastoupila jiná Čáslav. „O přestávce jsem se pokusil mužstvo zklidnit a nasměrovat ho správným směrem. To se povedlo a po změně stran jsme předvedli úplně odlišný, zodpovědný, disciplinovaný výkon, který byl korunován dvěma góly," shrnul druhý poločas čáslavský trenér a na závěr přiznal: „Vždy říkám hráčům, ať hrají tak, aby si diváci mohli zakřičet a zafandit, což si myslím, že se nám letos celkem dařilo, ale tentokrát byl pro nás důležitější výsledek, než předvedená hra."

Čáslav – Loko Vltavín 2:1 (0:1)Branky Čáslavi: 60. R. Fikejz, 70. Vacek.

Čáslav: Stehno – Výborný (30. Strnad), Kunášek, Váňa, Vencl – Mlynka (85. Martinek), Vančura, Tomášek, Pánek (65. Týfa) – R. Fikejz, Vacek. Trenér Oldřich Abrhám.

Adam Procházka