VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čáslav zlínskou Tescomu o první body neobrala

Zlín /FOTOGALERIE/ – Ani ve čtvrtém podzimním utkání II. fotbalové ligy Tescoma Zlín nezaváhala. Na svém stadionu si poradila sČáslaví a dál suverénně vévodí tabulce jako jediný tým beze ztrátybodu.

21.8.2010
SDÍLEJ:

4. kolo II. ligy: Tescoma Zlín - Zenit Čáslav, 21. srpna 2010.Foto: Martin Břenek

Tescoma Zlín - Zenit Čáslav 1:0 (1:0)

Domácí svého soupeře sevřeli na jeho polovině a jejich drtivou převahu v úvodním poločase podtrhla statistika rohových kopů – 14:1. Zlín z nich vytěžil gólové šance Elšíka a Zbožínka. Při první zasáhl čáslavský brankář Bárta, při druhé ho u levé tyče zastoupil obránce Růžička. Zaslouženého vedení se tak ševci dočkali až v době, kdy jejich tlak polevil. Švach potáhl míč po pravé straně a jeho centr poslal hlavou do sítě Poznar. Pro Tescomu to byla první trefa sezony od útočníka.

Po obrátce se osmělili i v prvním poločase neškodní hosté, jejich pokusy ale postrádali přesnost. Daleko nebezpečnější byli domácí, jenže Novák dvakrát těsně nedosáhl na míč před prázdnou bránou, Poznarův odvážný průnik skončil rohem a jeho další střela těsně minula pravou tyč. Ze závěrečné snahy Zenitu o vyrovnání nic nebylo, Tescoma hostům míč prakticky nepůjčila.

Zlín je o třídu lepší než Dukla, tvrdí Malura

Čáslavský trenér Pavel Malura hodnotil utkání s pokorou: „Zasloužené vítězství soupeře, který hlavně v první půli byl vydatně lepší, vytvořil si převahu. Nakonec se mu podařilo vstřelit i branku. My jsme se ve druhé půli snažili soupeře zatlačit, což se nám i povedlo. Měli jsme více ze hry, ale do gólové šance jsme se nedostali. Soupeř kontroloval utkání a vycházel ze zabezpečené obrany do nebezpečných brejků. Stále jsme tahali za kratší konec.“

Zlín ještě neztratil ani bod. Dá se už teď říct, zda je kandidátem na postup? „To nevím, ale když srovnám výkon Zlína a Dukly, tak musím říct, že Zlín byl o třídu výš,“ podělil se o poznatky Malura.

Do utkání nenastoupil Tomáš Kazár. „Kazár je zraněný a jel s námi jen jako strašák,“ vysvětlil Pavel Malura a dodal: „Jinak neměl šanci do utkání nastoupit. Má natažený zadní stehenní sval.“

Zajímavostí v sestavě Zenitu bylo nasazení Davida Fikejze na pravou zálohu. Se svou rolí se popasoval vcelku dobře. „Snažil se, bojoval, ale výrazněji se neprosadil. Určitě nehrál špatně. Je pracovitější směrem dozadu než třeba Dan Bartl. Zápas byl takový, že nemohu hodnotit individuality,“ uvedl Pavel Malura.
Branky: 36. Poznar. Rozhodčí: Nenadál – Vysloužil, Nádvorník. ŽK: Švach, R. Dobeš, Zbožínek – Šisler. Diváci: 2374.

Zlín: Skácel – Pazdera, Malý, Zbožínek, Jelínek – Švach (89. Šrom), R. Dobeš, Elšík, Novák (73. J. Dobeš) – Šmahaj – Poznar (81. Borák). Trenér Marek Kalivoda. Čáslav: Bárta – Kotrba, Haniak, Ptáček, Růžička – Fikejz, Prášil (77. Štětina), Šisler, Racko (64. Bartl) – Kopic, Kunášek. Trenér Pavel Malura.

PETR FOJTÍK, MICHAL PAVLÍK

Autor: Redakce

21.8.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

KRÁTCE: Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Zruč přišla o osm hráčů. Musela zrušit B-tým

Zruč nad Sázavou – Jiskra Zruč nad Sázavou odhlásila svůj B-tým ze IV. třídy, skupiny B. Co bylo hlavním důvodem?

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Čáslavská letecká základna znovu ožila, letouny se vrátily z Pardubic

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Výluka leteckého provozu na 21. základně taktického letectva Čáslav skončila. Více než dvě desítky letecké techniky se přesunuly ze záložního letiště v Pardubicích na mateřskou základnu v Čáslavi. Přelet posledního letounu JAS-39 Gripen je plánován na čtvrtek 24. srpna 2017 v dopoledních hodinách.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Kutnohorsko - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení