FK Čáslav - Dukla Praha JM 2:1 (1:0)

Od první minuty se hrálo naprosto vyrovnané utkání, přesto to byly domácí hráčky, které si vytvořily více slibných brankových příležitostí. Hned v úvodu utkání se na pravé straně uvolnila Buchtová a předložila míč naprosto volné Tereze Prchalové, ta však nezakončila přesně. Jako přes kopírák předložila další centr Prchalové Kánská, ale ta se netrefila ani napodruhé.

Čáslavská děvčata byla při chuti, ale jak Buchtová, tak ani Karafiátová nemířily do černého, výsledkem bylo pouze nastřelené břevno. „Věděli jsme o síle soupeře, přesto jsme zvolili ofenzivní taktiku, která nám až na přesné zakončení vycházela. Děvčata potřebují ještě více klidu v koncovce," řekl na úvod trenér domácích Ivo Ducheček.

Čáslavandy se radovaly poprvé ve 20. minutě, kdy po uvolnění Karafiátové, narážečce s Anetou Prchalovou, putoval míč k volné Buchtové a ta se nemýlila - 1:0.

Hostující hráčky pražské Dukly sice předváděly po celý zápas pohlednou kombinační hru, ale v prvním poločase měly jen jednu loženou brankovou příležitost, ale domácí Jelínková v brance, se nenechala zaskočit a střelu si v klidu pokryla. Dokázaly však bleskurychle využít chvilkového zaváhání čáslavských fotbalistek a Palková vyrovnala - 1:1. „Po této brance jsme opět vystupňovali snahu o získání převahy hry a začaly se nám dařit rychlé přechody do útoku a minimálně třikrát jsme měli šanci hrát dvě na jednu, bohužel stále ještě hodně nepřesných přihrávek nás připravuje o lepší zakončení. Stále nám chybí "finálka"," dodal trenér Jindřich Vaněček.

Nakonec se čáslavské fotbalistky oprávněně radovaly, a to když v 85. minutě Truhlářová ideálně našla Anetu Prchalovou, která technickou střelou k tyči rozhodla utkání - 2:1.

StatistikyBranky: 20. Buchtová, 85. A. Prchalová – 75. Palková. Čáslav: Jelínková - Culková (82. Horálková), Veselá, Buřvalová, Kunášková - Kánská (70. Miláčková), Fejglová (75. Podhorová), T. Prchalová, (46. Truhlářová) - Buchtová, Karafiátová, A. Prchalová. Trenéři Ivo Ducheček a Jindřich Vaněček.

kk