Stanislav Vlček hráč Slavie Praha a bývalý reprezentant ČR
„S Portugalskem nemáme co ztratit, kluci jsou semknutí a můžeme překvapit. Bude záležet jak pohlídáme útočné typy Ronalda, Naniho a Postigu, kteří jsou alfou a omegou celé jejich hry a mají také dobrou defenzivu, ve které kraluje Pepé. Na krajích obrany máme oba rychlostní typy Limberského a Gebre Selassiho, kteří jsou schopni útočné výpady pohlídat, ale musí hrát dobře celá defenziva. Budeme hrát ze zabezpečené obrany, nebudeme hru zbytečně otvírat a čím déle nedostaneme gól, tím lépe. Rosa asi bude chybět, ale snad to zvládneme opět i bez něj. Myslím, že budeme hrát 1:1 a na penalty postoupíme."

Petr Větrovský generální ředitel 1.FK Příbram
„Turnaj pokračuje dál a největší pozornost bude z naší strany upřena na utkání našeho národního týmu proti Portugalsku. V utkání nejsme  bez šance, musíme ale podat kvalitní týmový výkon, podložený vysokou bojovností a nasazením. Ať už utkání dopadne jakkoliv, je to pro nás rozhodně úspěch. Po utkání s Ruskem by nikdo nečekal postup z prvního místa.  Je to i určité zadostiučinění pro trenéra Bílka, jemuž v utkání s Polskem splatil důvěru tolik kritizovaný Milan Baroš. Naopak ze skupiny smrti odjíždí domů Nizozemí. Mužstvo nabité individualitami neudělalo ani bod a to je šok."

Martin Vaniak bývalý brankář Slavie Praha, nyní trenér brankářů
„Jestli mne něco po základních skupinách překvapilo? Ani ne. Možná hra týmů jako Ukrajina nebo Dánsko. Nečekal jsem, že i když postup nakonec nevybojovaly, že budou hrát takto aktivně a dobře. Co se týče našeho zápasu, tak je velká škoda, že není fit Rosický. Jestli ale zopakujeme stejný výkon jako ve druhém poločasu proti Polsku, tak máme šanci na úspěch. Ronaldo sám nic neudělá, když mu naši obránci  nedají prostor. Teď dal dva góly Holanďanům, ale to proto, že ti museli útočit a tím pádem to hodně otevřeli. Náš zápas bude úplně jiný a on tolik prostoru v naší zahuštěné obraně mít nebude."