Chotusičtí zahájili přípravu pod trenérem Petrem Hnízdem už v červenci: „Jelikož jsme postoupili, tak jsme přípravu zahájili už dvacátého července. Hráli jsme nějaké přípravné zápasy. Kádr, který postupoval, nám zůstal stejný, zkrátka beze změn. Jednáme ještě o nějakých posilách."

Do týmu letců však přišli noví hráči. „Přišli nám někteří šikovní dorostenci jako Honza Všetečka a Kuba Pospíšil. Podařilo se nám také udržet stabilní opory jako je Michal Čmakal nebo Tomáš Vetešník. Udrželi jsme také Michala Procházku z Kutné Hory. Aktuálně testujeme brankáře Martina Výborného z Čáslavi, který se jeví celkem dobře," prozradil trenér Hnízdo.

Cíle si v Chotusicích nastavili celkem vysoké. „Kádr je docela dobrý a chtěl bych hrát do pátého nebo šestého místa. Rozhodně bychom se hned na začátku soutěže chtěli vyhnout sestupovým problémům," zdůraznil trenér. Cílem Chotusic bylo také postoupit do jarní části Poháru OFS, jenže tým vypadl už v nedělním prvním kole doma s Malínem, když prohrál vysoko 1:4.

„S přípravou jsem spokojený tak na sedmdesát procent. Kluci jezdili na dovolenou nebo chodili na brigády. Co jsme chtěli, jsme si vyzkoušeli a do prvního mistrovského zápasu vše ještě vypilujeme," slíbil Petr Hnízdo.

A co říká trenér na novinku v podobě pokutových kopů po nerozhodném výsledku? „Jsem rád. Je to takové zpestření. Když budete pět minut před koncem prohrávat nula jedna, tak ještě zápas můžete otočit a odvézt si dva body. Je to zpestření i pro kluky. Bude na nich větší zodpovědnost. Zdá se mi, že je to dobrá myšlenka a vítám ji," dodal chotusický trenér.