Herně se nemáme za co stydět, ale bez vstřeleného gólu nemůžeme být úspěšní. Slova trenéra Polabanu Jiřího Kabyla po posledním utkání v Benátkách lze bez problémů napasovat i na další podzimní zápasy.

Výsledek u Jizery? Jak jinak než 0:1. Po Zápech a Vyšehradu už potřetí v řadě. Když k tomu přidáte porážky 0:3 v Domažlicích a Benešově, proložené penaltovým nezdarem s Vltavínem, je jasné, že nálada v táboře nováčka není zrovna oslavná. Začínají se dokonce objevovat hlasy, zda tým raději neměl zůstat v divizi.

„Pozice to není příjemná. Podepisuje se na psychice nás všech. Chybí i potřebné štěstí. Takhle jsme si vstup do soutěže rozhodně nepředstavovali,“ komentuje Tomáš Petr start do sezony, jaký sám nepamatuje. Třicetiletý útočník je jedním z těch, od koho se góly čekají nejvíce. V loňské sezoně patřil s patnácti zásahy k nejlepším v celé divizní skupině, a to ještě podstatnou část jara laboroval se zraněním. Na podzim zatím i on mlčí. Spoléhat se přitom v Polabanu nemohou na loňské gólové příspěvky vytáhlého Baratynského (10 gólů) ani zkušeného Škareckého (6).

Předseda nymburského volejbalového klubu Vojtěch Věchet.
Předseda nymburského volejbalového klubu Vojtěch Věchet odpovídal ON-LINE

Prvního vyřadil do konce podzimu studijní pobyt v zahraničí, druhý už ČFL hrát nechtěl a dal přednost divizi za Neratovice.

„Šli jsme do soutěže a věděli, že to bude těžké. Ale nemůžeme říct, že by nás soupeři vyloženě nějak přehrávali a cvičili nás. Opravdu se nemáme za co stydět,“ nepropadá panice Jiří Kabyl, podle kterého na body nebyl pouze úvodní výkon v Domažlicích.

V čem jsou tedy soupeři lepší? „V tom, že dají gól,“ vidí Kabyl zásadní rozdíl v kvalitě zakončení. „S Vltavínem jsme nedali tři jasné šance a po prohraných penaltách máme jenom bod. V Benešově jsme měli za bezbrankového stavu dvě šance a soupeř dá gól, že vystřelí a trefí spoluhráče. Takový bychom potřebovali pro svou psychiku dát, aby kluci začali věřit, že můžeme být úspěšní,“ tuší Kabyl, co by mohlo být tou správnou vzpruhou po sérii těsných porážek.

Prolomení černé šňůry se v Nymburku snaží jít naproti. Z Benešova přivedli v minulém týdnu Michala Kučabu, záložníka, od kterého si slibují zkušenost a přehled. V tréninku se soustředí na hru dopředu. „Na tréninku už proměňování vypadá dobře, v zápase je to ale samozřejmě jiné. Je to otázka psychiky. Věřím, že už to prolomíme,“ slibuje si Kabyl.

Tomáš Petr to vidí podobně. „Věřím, že vstřelený gól, nějaký odraz, gól čímkoli, nás nastartuje, protože už je to trochu ubíjející. Teď se od nás štěstí odvrátilo, ale nemůže to trvat věčně. Důležité je stále tvrdě pracovat, to je jediná cesta, jak z toho ven. Tým na to máme velmi dobrý,“ je přesvědčený.

Dočkají se Nymburští střeleckého probuzení už v nejbližším utkání s Dobrovicí?

Třídenním finále vyvrcholil v Brně letošní ročník Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů, který patří do Sazka olympijského víceboje.
Finále OVOV: Děti pořádaly hon na Dostálův podpis