Ve druhém kole se Čáslavští utkají o víkendu 29. - 30. srpna s druholigovým Vyšehradem, který si v úvodním kole poradil s Braníkem.

Sobotní klání měla Čáslav rozehrané dobře, když vedla už 2:0. „Zápas se dá zhodnotit velice jednoduše. Hrálo se na malém hřišti, kde se fotbal nedá hrát. Jen výjimečně, když soupeře napadáte, získáte balon a jdete do otevřeného prostoru. Tam se dá o nějakém fotbale bavit. Jinak se nedá hrát a zápas byl jen o soubojích. Jde o to, jakým způsobem rozhodčí souboje posuzují," řekl trenér Čáslavi Oldřich Abrhám.

Právě sudí posoudili ve druhé půli dvě situace proti hostům jako penaltové. „V klidu jsme vedli dva-nula a měli jsme další tři vyložené šance. Kdybychom je proměnili, mohli jsme zápas v pohodě dohrát. Jenže soupeř vyrovnal ze dvou penalt, takže si asi každý dovede představit, co se dělo," pousmál se Abrhám a pokračoval: „Obě byly hodně sporné. Za celý zápas si domácí vytvořili jedinou gólovou šanci. Jinak nic nepředvedli. Nějak ty branky holt museli dát. Přesto fotbalový Bůh existuje. Odměnil nás za kvalitní výkon, který jsme v Jablonci odvedli. Postoupili jsme na penalty a jsme spokojení."

Dva hráči udělali čáslavskému trenérovi velkou radost: „Osobně jsem spokojený za dva nejlepší hráče zápasu. To byl dvougólový střelec Bilinkiewicz a brankář Standa Kovařík, který chytal svůj první ostrý zápas za A-tým a zvládl ho velmi dobře. Vyřešil dvě složité situace a pak zápas rozhodl chycením penalty." Čáslavská jednička ještě do zápasu zasáhnout nemohla. „Brankář Stehno bude připraven do mistrovských zápasů. Ještě nebyl dotažen jeho přestup po administrativní stránce," upřesnil Abrhám.

Jablonec n. J. – Čáslav 2:3 pk (0:1)Branky Čáslavi: Bilinkiewicz 2.

Čáslav: Kovařík - M. Frejlach, Strnad, Hell, M. Výborný - Vopat, Suk, Tomášek, Vácha (46. T. Mlynka) - Bilinkiewicz, Brejcha. Trenér Oldřich Abrhám.