FK Čáslav – FK Baník Most 0:3 (0:1)

Čáslav odehrála snad nejhorší poločas v této sezoně. Na branku vystřelila pouze jednou, když hlavičku Prášila po centru Kunáška ve 40. minutě v pohodě chytil mostecký Belaň. To už však bylo za stavu 1:0 pro hosty, protože v 16. minutě přistál centr Šragy přímo na kopačce Lafrance a ten z voleje překonal Grušina. A mohlo být pro domácí hůře! Ve 28. minutě vznikl po rohovém kopu závar před čáslavskou bránou a nejprve Lafrance nohou, následně i Procházka hlavou nastřelili břevno. Do další šance se dostal mostecký Štefko, jenže jeho oblouček skončil na horní síti Grušinovy brány.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji a hrálo se na půli Mostu. V 52. minutě měl po rohu Prášila velkou šanci P. Efthymiadis. Nikým nehlídaný však hlavičkoval úplně vedle Belaňovy brány. Snaha se domácím upřít nedala a v mnoha případech jim chyběla přesnost ve finální přihrávce. V 70. minutě se do šance dostal Ujec, jeho ránu však ztečoval nad mosteckou bránu jeden z obránců.

Za chvíli už viselo vyrovnání na vlásku, když po centru Fikejze hlavičkoval do brány O. Vrabec, ale Belaň opět stál na správném místě. Zklamaní diváci se tak znovu posadili na své sedačky. Definitivně o výhře Mostu rozhodl v 85. minutě Štefko, který z brejku do otevřené obrany přeloboval Grušina – 0:2. Skóre ještě vylepšil za tři minuty mostecký Schut, když zůstal sám před Grušinem – 0:3.

Vrabec: Za štěstím si musíme jít

Trenérovi Mostu bylo po zápase veseleji. „Do Čáslavi jsme přijeli s vědomím, že nás čeká těžké utkání, což se projevilo po celých 90 minut," hodnotil klání Michal Zach a pokračoval: „Hodně nás uklidnil brzký gól a díky němu jsme se mohli věnovat kvalitní defenzívě. Chyběla mi kvalita ve hře dopředu, ale defenziva pracovala dobře. Domácí nás dostávali ve druhé půli pod tlak hlavně nakopávanými balony. Standardní situace jsme dokázali ubránit a za stavu 1:0 nás podržel i brankář Belaň. V závěru se nám podařilo vstřelit ještě dvě branky. Hráčům bych chtěl poděkovat za jejich výkony a cenné vítězství."

„Je to stále dokola," říkal skleslý trenér Čáslavi Petr Vrabec, „Hrajeme upracovaný fotbal. To, co si říkáme, je spíše obráceně. Ve hře není klid, mezihra ani tlak. Nemáme ani potřebné štěstí. Za štěstím si však člověk musí jít a to my neděláme. Zápas opět rozhodl gól z ničeho nic. Pak už to byla z naší strany křeč. Připadá mi, že hráči neposlouchají mé předzápasové pokyny. Musíme se z toho oklepat a hrát jinak. Mostu gratuluji k výhře, ve hře byl lepší a zaslouženě vyhrál."

Statistiky

Branky: 16. Lafrance, 85. Štefko, 88. Schut. Rozhodčí: Hrubeš – Kotík, Machálek. ŽK: Ujec, P. Efthymiadis, Fikejz – Šraga, Vodička, Mujagič. Diváci: 413. Čáslav: Grušin – Fikejz, Charuza, Karal, Kunášek – Rendla – O. Vrabec, P. Efthymiadis (57. Krmenčík), Prášil (79. Dudka), Beránek (63. Kučera) – Ujec. Trenér Petr Vrabec. Most: Belaň – T. Pospíšil, Běloušek, J. Procházka, Šraga – Lafrance – Nguyen, T. Pilař (68. Duvnjak), Schut (90. Nobst), Štefko – Vodička (72. Mujagič). Trenér Michal Zach.