V úvodu utkání se odehrálo několik zajímavých situací na obou stranách, ale bez gólového efektu. Ten přišel až ve 37. minutě, kdy domácí Hvězda odcentroval míč z levé strany přímo na hlavu nekompromisně skórujícího Volence – 1:0. O dvě minuty později zůstal na penaltě osamocený sedlecký Cimr, ale pálil jen vedle Stoupovy brány. Do přestávky měl Cimr ještě jednu šanci, tau však zazdil, když hlavičkoval těsně nad branku.

Po přestávce se hra nezměnila. V další šanci Sedlce připravil Kratochvíl míč Cimrovi, ale Stoupa dobře zasáhl. Kutná Hora nehrála špatně, ale vepředu byla bezzubá. Jak střílet, ukázal Loreckým Martin Volenec, který se v 78. minutě jedním dotykem krásně uvolnil na středu z hřiště a z dvaceti metrů nedal Stoupovi šanci – 2:0. Že o krásné branky nebyla nouze, potvrdil v 84. minutě i domácí Petr Mrštík, na jehož střelu z voleje k tyči Stoupa nemohl dosáhnout – 3:0. Sedlec tak potvrdil výhru z venku. Kutná Hora je nadále bez bodu.

Sedlec - Kutná Hora B 3:0.Luboš Votava: Trénink je znát

Na sedlecké lavičce panovala po utkání spokojenost. „Výsledek mě těší ze dvou důvodů. Potřebovali jsme potvrdit tři body ze Zbraslavic a za druhé jsme hráli proti kvalitnímu mančaftu. Jsem velice spokojený," usmíval se trenér Viktorie Luboš Votava. Po dvou kolech je Sedlec rázem pasován do role favorita soutěže. „Po minulé sezóně, která se nám nepovedla, jsme hodně při zemi. Chceme vše napravit a věřím, že se nám to povede. Přivedli jsme dobré a kvalitní hráče, takže bychom měli jít směrem nahoru," myslel si trenér.

O výhře Sedlce prý rozhodla lepší ofenzíva. „Podle mého jsme si vytvořili více gólových šancí a tři jsme proměnili. Ve druhé půli nás hosté sice trochu přehrávali a byli jsme pod tlakem. V blahé paměti pan Rejman říkal, čím více pružina mačká, tím rychleji vystřelí a my jsme dali z brejku dva góly," zavzpomínal Votava. Poslední dvě branky vypadaly jako dobře nacvičené. „Neřekl bych nacvičené střely, ale měli jsme čtyři neděle v kuse tréninky a kluci chodili, takže jim to nedělá problémy," chválil Votava.

„Rozhodla produktivita," pokrčil rameny kutnohorský trenér Pavel Král a pokračoval: „Nechali jsme si dát tři branky a nedali ani jednu. Výsledek průběhu utkání neodpovídal. Máme mladé a běhavé mužstvo. Do druhé půle jsme chtěli na soupeře vlétnout a čekali jsme, že jim dojdou síly. Více jsme drželi balon, ale hráli jsme pouze po vápno. Chybí nám koncový hráč."

Kutná Hora B nemá ze dvou kol ani bod, byť hrála s papírově silnými soupeři. „Ve středu snad budeme hrát pohárový zápas s Hlízovem. Věřím, že se zvedneme a postoupíme. Příští zápas doma už musíme vyhrát. Před zápasem si něco řekneme a během utkání je to jinak. Kdybychom srovnali ve druhé půli na 1:1, tak by zápas vypadal jinak," dodal Král.

Viktoria Sedlec – Kutná Hora B 3:0 (1:0)Branky: 37. a 78. Volenec, 84. Petr Mrštík. Rozhodčí: Uher (průměrná známka od trenérů 1,5) – Stárek, Klaus. ŽK: Gono, Hvězda – M. Král. Diváci: 80.
Sedlec: Vokoun – Gono, Vavřina, Kožnar (31. Dostálek, 59. Pav. Mrštík), Pavlík – Ivičič (46. Hyka), Petr Mrštík, Volenec, Hvězda – Kratochvíl (86. Košátko), Cimr. Trenér Luboš Votava.
Kutná Hora B: Stoupa – Kopecký, Černý, Filipec, T. Pospíšil (46. O. Nedvěd) – Hačka (63. Hanousek), M. Král, Šesták (86. Kokeš), Michálek (75. Pudil) – Krupička, Vodička (60. Kudláček). Trenér Pavel Král. 

Tabulka a ostatní výsledky zde!