Fotbalistům Hlízova vyšel vstup do zápasu, když hned ve 2. minutě centr Tomíška vytěsnil domácí brankář před sebe a Šváb poslal dorážkou hosty do vedení. Hlízovští poté v zápase navázali na svou špatnou koncovku z předchozích zápasů, když nastřelili dvakrát břevno, neproměnili několik vyložených šancí, a dokonce ani pokutový kop, který nedal Vladimír Maxa. Domácí neproměněné šance Hlízova potrestali čtvrt hodiny před koncem, kdy se dostal do úniku Kovář a střelou na bližší tyč překonal Kašpara v hlízovské brance.

Utkání ve Zruči bylo pro hráče těžší v tom, že hráli ve vysoké trávě. „Hned po příjezdu do Zruče nad Sázavou jsem byl hodně naštvaný, protože domácí nechali na generálku na hřišti snad dvacet centimetrů vysokou trávu. Vůbec se tedy nedalo kombinovat, ale to asi každý dovede představit, jak to vypadá, když je takto vysoká tráva," kroutil nevěřícně hlavou trenér Hlízova David Linhart a dodal: „Ani nyní po zápase tomu stále nemůžu uvěřit. Kdyby Zručští zavolali, tak se to klidně mohlo hrát na našem hřišti."

K situaci kolem hřiště se vyjádřil i trenér domácího týmu, Zruče nad Sázavou, Michal Váňa: „Pro oba týmy to byla generálka, která měla mírný nedostatek v tom, že se nám v týdnu rozbila na hřišti sekačka. Hrálo se v opravdu hodně vysoké trávě, a to tak vysoké, že sahala až nad kotníky. Byl to tedy hodně těžký terén, ale pro oba týmy byly podmínky stejné."

Sérii koncertů pod souhrnným názvem Kutnohorské hudební léto u Dačického uzavřelo pro letošek brněnské uskupení Dunajská vlna.
Hudební léto u Dačického ukončila Dunajská vlna



Zručský kouč poté vyzdvihl kvality soupeře. „Hlízov se mi hodně líbil. Jsou tam zkušení hráči a před zápasem jsem se obával, že dostaneme příděl. Navíc my jsme dali sotva dohromady jedenáct hráčů, když ten poslední přijel těsně před utkáním. Počet hráčů je to, co mi nyní dělá největší vrásky," přiznal trenér Zruče nad Sázavou Michal Váňa a zhodnotil zápas: „Utkání jsme nakonec výsledkově zvládli. Úspěch tohoto výsledku byl v tom, že jsme hráli agresivně a důrazně. Navíc jsme dobře bránili, i když soupeř měl velké množství šancí a nastřelil dvě břevna. Na to se ale nehraje."

Zruč podržel brankář Cudlín. „Zápas jsme odmakali a popravdě mě příjemně překvapilo, že jsme s takovým soupeřem, jakým je Hlízov, vydrželi hrát nerozhodně jedna-jedna až do konce. Měli jsme štěstí i v tom, že brankář Cudlín chytil penaltu. Nicméně uznat musím kvalitu soupeře, který byl herně lepší. My jsme se s tím ale poprali a musím hráče pochválit. Kdybychom takto hráli každé utkání, tak si myslím, že bychom mohli I.B třídu ve Zruči zachránit. Byla to generálka, jak se patří a líbil se mi výkon obou mužstev," uzavřel Michal Váňa.

Devátý ročník Veteran Rallye Kutná Hora
OBRAZEM: Na Veteran Rallye přijelo přes 30 unikátních vozů



Hráči Hlízova svého kouče nepotěšili. „Tentokrát nejsem spokojený ani s naší hrou. Po půl hodině jsme viděli, že na domácí jednoznačně máme, ale namísto toho, abychom je přehráli, tak jsme se přizpůsobili jejich hře. Domácí stáli v deseti hráčích vzadu a kopali dlouhé míče na jednoho rychlého útočníka. My jsme vymýšleli hlouposti a opakovalo se to, co v předchozích přípravných duelech, kdy jsme si vytvořili snad osm, deset vyložených šancí, které ale nejsme schopní proměnit. Dali jsme břevna, tyčku a nedali jsme ani penaltu," konstatoval David Linhart a na závěr dodal: „Výborně Zruči zachytal brankář, ale už ani nevím, jestli je to dobrými výkony soupeřových brankářů, nebo naší nemohoucností v koncovce. Zaslouženě jsme potom dostali vyrovnávací gól na jedna-jedna."

Zruč a Hlízov ukončily letní přípravu remízou 1:1 a za týden je čeká první mistrovské utkání. Kdy do Zruče nad Sázavou zavítají v sobotu Mnichovice a do Hlízova tentýž den Jestřábí Lhota. Oba zápasy začínají shodně v 17.00 hodin.

Zruč nad Sázavou - Hlízov 1:1 (0:1)
Branky: 72. Kovář - 2. Šváb. Zruč: Cudlín - Hájek, Havel, Viktora, Kotek - Váňa, Jouza, Šindelář, Jelínek - Zeman, Kovář, Trenér Michal Váňa. Hlízov: Míšek (46. Kašpar) - Hanuš, Holík, Linhart, Navrátil - Šváb, Růžička, Židík, Tomíšek - Křelina, Maxa. Střídali: Oliva, Výborný, Kvíčala. Trenér David Linhart.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Výstava fotoklubu v Čáslavi je k vidění do neděle