Odvolání zápasu dorazilo z Čáslavi. „Ano, přátelské utkání jsme zrušili," potvrdil trenér Oldřich Abrhám a prozradil, jak se tým bude připravovat na nedělní duel na hřišti Unionu 2013: „Jednou z příprav na pohárové utkání je zrušení přípravného zápasu, protože v dnešní době hráči nejsou bohužel profesionálové, ale amatéři. Mají svá zaměstnání. Tím pádem se nemohli duelu zúčastnit. Navíc jsme měli některé hráče zraněné, takže nemělo smysl jít do zápasu se čtyřmi hráči ze základní sestavy."

„V klidu jsme si zatrénovali," pokračoval Abrhám, „Hlavní je, abychom se dali dohromady zdravotně. V pátek už budeme nacvičovat přechodové fáze. V sobotu se budeme připravovat na nedělní zápas. Příprava bude probíhat klasicky."

Čáslav by chtěla z 1. kola postoupit. „Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát," zdůraznil čáslavský trenér, který čeká těžký duel s týmem, jehož osu tvoří hráči Nového Bydžova a Nové Paky: „Informace o soupeři máme. Půjde o velice nepříjemného protivníka, který je důrazný a houževnatý. Tím se vždy bydžovský fotbal vyznával. Navíc tamní prostředí bude horké, takže víme, že nás čeká těžké utkání.

Kutnohoráci se formují na Viktorii Žižkov

Zrušené přátelské utkání v Kutné Hoře nijak nehrotili. „Není to čára přes rozpočet. Šlo o vložený zápas, takže jsme místo toho v klidu trénovali. Stát se to může. Čáslav volala, že nedá mančaft dohromady. Budeme se připravovat dál," chápal kutnohorský kouč Jan Holík.

Na sobotní zápas se Holík pochopitelně těší. „Musíme se sejít všichni, abychom si ukázali, co chceme hrát a jak budeme hrát. Samozřejmě, Žižkov má výborný kádr a je kandidátem na postup do první ligy. Navíc je to pro ně generálka. My se budeme snažit hrát, na co máme a co nám soupeř dovolí. Chceme být důstojným soupeřem po celých devadesát minut. Zda se nám to podaří, uvidíme až po zápase," usmíval se trenér.

Zraněný je stále kapitán Marek Wolf. Ten do zápasu nezasáhne. „Kromě Wolfa bychom měli být téměř kompletní. To se uvidí až v sobotu, zda nastoupí i naši stopeři Franc s Tomíšek. Směřujeme to k tomu," prozradil Holík.

A jaký Holík tipuje výsledek? „Přál bych si vyhrát, ale musíme být realisté a respektovat sílu soupeře. Byl bych rád za příznivý vývoj skóre. Chtěl bych, aby to z naší strany dopadlo co nejlépe. Nemáme co ztratit, favorit je jasný. Doufám, že nás podpoří i diváci," odpověděl trenér Kutné Hory.