První větší šanci měl Hlízov už v 7. minutě, kdy pálil zpoza vápna Šváb, ale hostující brankář Štěpnička dobře zasáhl. Na druhé straně prodloužil Valdman centr z pravé strany na Marka, ale ani domácí brankář Kašpar se překonat nenechal. 

Poté přišly chvíle Vladimíra Maxy. Nejprve orazítkoval tyč a ve 28. minutě byl faulován ve vápně, načež sám nařízenou penaltu proměnil a poslal Hlízov do vedení. To vydrželo domácím až do konce prvního poločasu.

Nové Dvory byly blízko vyrovnání hned v první minutě druhého dějství, ale Vohnického vychytal z bezprostřední blízkosti vystřídavší brankář Vavřina. Po hodině hry se Křelina dostal do vápna, kde byl povalen a Hlízov tak kopal druhou penaltu v utkání. Míč si tentokrát postavil právě Křelina a i on byl úspěšný - 2:0. Ani to ale nebylo, co se penalt týče, vše. V 76. minutě prostrčil Židík míč do vápna Maxovi, a ten byl podražen brankářem Štěpničkou. Míč si na penaltový puntík opět postavil sám faulovaný Maxa a nekompromisně přidal třetí hlízovský gól. 

Ilustrační fotografie.
Hasičům zkomplikovaly pátek přívalové deště. Odčerpávali vodu ze sklepů

„V prvním poločase jsme měli problémy s nakopávanými míči Nových Dvorů, jelikož mají v útoku dva vysoké hráče. Do větší šance jsme je ale nepustili. Myslím si, že jsme zápas rozhodli zejména ve druhém poločase, kdy soupeři došel benzín. Bylo znát, že my trénujeme a oni ne. Rozdíl byl v tu chvíli markantní," řekl po zápase trenér Hlízova David Linhart a navázal: „Mrzí mě, že jsme v utkání měli asi dvanáct šancí, které jsme ale nedokázali proměnit. Tady musím zároveň vyzdvihnout novodvorského brankáře, který je výborný. Tuto soutěž převyšuje zhruba o pět tříd. I tak si ale myslím, že jsme ve dvacáté minutě měli vést dva,tři-nula. Takto to rozhodujeme až v šedesáté, sedmdesáté minutě, což by nás mohlo v mistrovských zápasech mrzet."

Po prvním duelu s Kácovem nebyl trenér Linhart spokojený s fyzickou kondicí týmu. „V týdnu jsme trénovali ve čtrnácti lidech, což je dobré. Nicméně minulý týden jsme hráli se soupeřem, který nám moc nepůjčil míč a my museli běhat. Tentokrát jsme míč drželi po většinu zápasu my. Pomalu fyzičku nabíráme a myslím si, že do prvního mistrovského utkání na tom budeme tak, jak si představuji," věří hlízovský kouč.

Ilustrační foto
Kutnohorsko trpí nedostatkem pitné vody!

Hlízov čeká za týden poslední přípravné utkání, kdy se střetne v sobotu od 17.00 hodin ve Zruči s tamní Jiskrou. Bude to pro nás poslední test. Určitě Zruč bude mít svou kvalitu. Chtěl bych hrát tak, jak budeme hrát v prvním mistrovském zápase. Vlétneme na soupeře, budeme presovat a nebudeme chtít Zruč pustit od branky," předeslal Linhart a na závěr dodal: „V týdnu budeme pilovat koncovku a také standardní situace, které jsme ještě netrénovali a moc nám zatím nejdou."

Hlízov - Nové Dvory 3:0 (28. pok. kop. a 76. pok. kop Maxa, 60. pok. kop Křelina). Hlízov: Kašpar (46. Vavřina) - Hanuš, Linhart, Holík, Navrátil, Výborný, Růžička, Židík, Šváb, Maxa, Šmidrkal. Střídali: Křelina, Oliva, Čáp. Trenér David Linhart.