Nejdříve 2:3, pak dvakrát 0:4, mezitím 0:1 a naposledy 3:7. Tým, který netajil ambice vyškrábat se čtvrtým postupem v řadě do divize, prodloužil čekání na venkovní body na pět zápasů. Nejenže Šírl, Kincl, Lička a spol. ztratili šanci na jednu ze dvou postupových příček, ale zahrávají si už i s uhájením třetí, z níž týmy v minulosti pravidelně chodily výš mimo pořadí.

Porážky ve Strašecí a Hvozdnicích byly těsné a ovlivnily je i přehmaty sudích. Zbylé tři? Zcela jednoznačné a po velmi matných výkonech.

Daniel Hájek ještě v dresu Hořovicka.
Osm gólů? Levné to nebude, smál se nezadržitelný Hájek

„Chaos, bez pohybu, šílené chyby a výsledkem ostuda. Ve velkém horku se nám nechtělo běhat, působili jsme odevzdaně," hledal trenér Luboš Urban po Rakovníku jen těžko slova ke kolapsu ve druhém poločase.

V začátku prvního by přitom na takový výsledek vsadil leda blázen. Hosté se brzy ujali vedení, které mohli záhy zdvojnásobit. Jenže Říhova neproměněná penalta otočila kormidlem o 180 stupňů. Na jaře výborní domácí se chytili příležitosti a skóre otočili. Hosté udrželi krok do přestávky (3:3). Po ní už lovil míče z brány pouze Klíma. Ani zkušený matador mezi tyčemi tentokrát neměl svůj den. Právě jeho chyby při vysokých centrech před druhým a čtvrtým gólem, pochopitelně nejviditelnější ze všech, zcela demonstrovaly zmar hostů.

„Poslední porážky stojí za pořádný rozbor a zamyšlení co dál – s kým počítat a s kým se rozloučit, je to i otázka trenéra," nezříká se odpovědnosti kouč se zkušenostmi z nejvyšší úrovně. „Nejsem zvyklý takto prohrávat a je to ostuda pro celý klub. Nelze to jen tak přehlížet," dodává jedním dechem.

Jako už v několika týdnech předtím věří, že tým opět napraví dojem doma. Před závěrečným duelem s Poříčím má navzdory výkyvům třetí místo nadále v své režii. Převládá ale hořkost…

Z fotbalového utkání krajského přeboru Vykáň - Jíloviště (6:3)
Slaný zachráněno. Kvarteto pokračuje v ruletě až do konce