Na možné utkání podzimu se uhlíři nijak speciálně nepřipravují. „Příprava na utkání bude stejná. Nijak neřešíme, že jsme druzí. Je to pro nás novinka, ale spíše si to užíváme po těch letech, co jsme hráli o záchranu," usmíval se janovický trenér Radek Förster.

Podobně o duelu druhého s prvním mluvil i tupadelský kouč Stanislav Krajíček: „Pro nás je to jako každý jiný zápas. Uhlířské Janovice dokazují, že mají kvalitní mužstvo. Došlo u nich k nějakým změnám. Oprávněně jsou na druhém místě. Hrát jsem je neviděl, ale když vidím jména v sestavě, tak mají kvalitní tým."

Co se vlastně v Uhlířských Janovicích přes léto událo, že se jim najednou tak daří? „Někteří starší hráči přešli do béčka. Vrátili se nám i hráči z hostování a máme tedy dost fotbalistů," odpověděl Förster a pokračoval: „Všechno klape, jak má. Sestava je ustálená. V předchozích sezonách jsme neměli hráče a museli jsme si půjčovat dorostence. Nyní je sestava skoro pořád stejná."

Na Uhlířské Janovice neumíme, tvrdil Krajíček

Tupadly vyhrály šest zápasů v řadě a v celé sezoně ztratily pouze tři body. Na čele tabulky mají náskok čtyř bodů. „Situaci si užíváme a jsme rádi, že nám to jde. Góly nám tam padají a hrajeme i pěkný fotbal," chválil Stanislav Krajíček, který však upozornil na fakt, že na půdě nedělního soupeře to jeho celku moc nejde: „V Uhlířských Janovicích se nám moc nedaří. Poslední utkání jsme tam sice vyhráli, ale jinak jsme tam remizovali nebo prohráli od doby, co jsme spadli z I. B třídy. Asi domácí umí hrát na Tupadly. Každý zápas je jiný a tohle je asi dané. Budeme to chtít zlomit."

„Počítáme s tím, že to bude nejlepší celek, na který jsme doposud narazili. Tupadly budou favoritem utkání, to bez pochyby. Hrají útočný fotbal. Navíc mají dobrého brankáře, i když posledně střídal, tak nevím, zda není zraněný," přemítal domácí trenér Förster, jehož kádr bude na neděli kompletní: „Uděláme maximum proto, abychom vyhráli."

V Tupadlech si mohou oddechnout. Brankář Miroslav Potměšil, který momentálně vládne soutěžním statistikám, zraněný není. „Měl jsem hodně hráčů na lavičce a chtěl jsem, aby si zahráli všichni, proto jsem Míru deset minut před koncem vystřídal. Výsledek byl jasný. Zraněný není," vysvětlil Krajíček. Jediný otazník visí nad Miroslavem Haškem. „Hašek nenastoupil proti Zbýšovu, protože měl nateklé koleno, ale říkal, že se bude chtít dát dohromady," dodal trenér Tupadel.

Zápas očima sportovního redaktora Michala Pavlíka:„Jelikož se v posledních týdnech ukázalo, jak špatný jsem tipér, netroufnu si říct, kdo vyhraje. Posledně jsem sázel proti Tupadlům v Malíně, a ty tam vyhrály. Myslím si, že zápas skončí penaltovým rozstřelem a tam rozhodne momentální forma brankářů a střelců. Tupadlům se sice v Janovicích nedaří, ale jejich forma a suverenita je letos nad očekávání velká. Okresní přebor je vyrovnaný, ale vedoucí tým tabulky poráží téměř každého. Od druhého místa do posledního je to vabank. Pokud jste z Uhlířských Janovic a okolí, tak si tento zápas rozhodně nenechte ujít."