Po první půli vedli Kácovští 2:1 po dvou trefách Filipa st. „V prvním poločase jsme byli jasně lepší. Měli jsme spousty brankových příležitostí. Běželi jsme snad pětkrát sami na branku, ale mladý dorostenec nás vychytal. Na hře bylo vidět, že se už nikdo nechce zranit. Navíc bylo velké vedro. Byli jsme fotbalovější, ale utkání bylo hodně běhavé. Pro nás šlo o trochu atletický trénink. Nicméně kluci vše zvládli a hráli dobře," chválil své svěřence trenér Kácova Miroslav Jelínek.

Ve druhé půli přidali svěřenci trenéra Jelínka další tři branky. Ofenziva jim jde, ale defenziva pokulhává. „Dozadu jsme pár chyb udělali, když jsme se vše snažili odehrát fotbalově. Taky jsme díky tomu dostali branku. Jinak nám zápas ukázal, kde jsme silní, což je ofenzíva. Dali jsme pět branek a dalších sedm šancí jsme zahodili," počítal trenér Kácova a pokračoval: „Dozadu je to pořád takové bezstarostné. Snad to v mistrovských zápasech zlepšíme a budeme hrát zodpovědněji."

Příprava je u konce a trenér Jelínek ještě postrádá tři hráče: „Se složením kádru jsem spokojený. Příprava mohla být podle mého názoru lepší. Máme dva nebo tři zraněné hráče, kteří by měli patřit do základní sestavy, ale vůbec se neuzdravili. Jedná se o Moudrého, Kabáta a Habala. S nimi jsem docela počítal, ale na první zápasy nebudou. Kádr doplnili mladí hráči, kteří mají kvalitu, ale pořád hrají takový mládežnický fotbal. Chybí nám zkušenosti, proto jsem rád, že v kádru zůstali Filip starší a Rytina."

Kácov – Vlašim SDo 5:1 (2:1)Branky Kácova: Filip st. 2, Vlasák, Petrů, Filip ml.

Kácov: Gabriel (46. Verner) – Houdek (46. Albrecht), Švec, Rytina, Zeman – Cettl (46. Filip ml.), Průcha, Vlasák, Pana – Červeňák (23. Petrů), Filip st. Trenér Miroslav Jelínek.