Uhlířské Janovice nasměroval po hodině hry za třemi body Vedral. Definitivní pojistku pak dvě minuty před koncem zajistil z penalty Novotný. „V prvním poločase jsme hráli vyrovnané utkání, kdy se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. Snad jedinou šanci jsme měli my, kdy vysunul Kopecký Jelínka, který však dlouho čekal se zakončením a střelu mu nakonec zablokoval obránce," shrnul dění v prvním poločase trenér uhlířů, Antonín Novotný.

Rozhodující moment přišel po hodině hry. „Po přestávce měl více ze hry soupeř, který se tlačil více do útoku, ale bylo to víceméně bez šancí. My jsme poté po brejku udeřili, kdy Svoboda vyslal míč do strany na Tancera, který z první našel Vedrala, a ten šel sám na brankáře a skóroval. Po gólu jsme se snažili asi pět minut soupeře tlačit, ale to poté ustalo a znovu začala hrát Lysá. Gól však nedala, naopak v závěru zápasu jsme dostali možnost pokutového kopu, který proměnil Novotný a definitivně tak rozhodl," zhodnotil utkání uhlířskojanovický trenér.

V Kácově se utkali jedlíci švestkových knedlíků
V Kácově se utkali jedlíci švetkových knedlíků



Hlízov brzy prohrával, ale Křelina po rohu vyrovnal a ve druhém poločase zatočil Tomáš Šváb míč rovnou od rohového praporku do branky a otočil na 2:1. Vedení však Hlízov vzápětí ztratil a prohrál na penalty 2:3. „Vyhrát jsme si nezasloužili. Od začátku jsme nehráli dobře. Měli jsme nějaké problémy se sestavou, kdy se nám zranili dva hráči a také nás v týdnu zasáhly nemoci, kvůli kterým někteří hráči netrénovali. Na to se ale vymlouvat nechci," zdůraznil trenér Hlízova David Linhart. Jeho tým znovu zahodil několik šancí. „Platíme momentálně nováčkovskou daň, kdy se zbytečně nadřeme na gól. Máme šest šancí, ale neproměníme nic," konstatoval hlízovský kouč a dodal: „První gól jsme dostali po mé chybě a druhý poté, co nám vyplaval za obranu hráč. Hosté v závěru hrozili z brejků, ale tak to bývá, když se vám nedaří a snažíte se dobývat branku soupeře. Je to z naší strany jalové a musíme zapracovat na proměňování šancí a celkově na herním projevu, protože ani naše hra dobrá nebyla."

Zruč vedla v zápase nad Průhonicemi již 3:1, ale nakonec vyhrála až po penaltovém rostřelu, když hosté vyrovnali velmi zvláštním způsobem.
„V posledních zápasech jsme vždy brzy prohrávali, ale tentokrát to bylo naopak. Marcelo ve třinácté minutě vysunul za obranu Zemana, který nás poslal do vedení. Hosté poté v závěru poločasu vyrovnali z podobné situace, z jaké jsme skórovali my. Hned v první minutě druhého poločasu odkopl náš stoper míč dopředu, kde se prosadil Zeman, který dal jesličky soupeř a k tyči nás poslal znovu do vedení. Celkově se hrál fotbal nahoru, dolů, což se líbilo i divákům. Situace se uklidnila ve chvíli, kdy jsme dali třetí gól. Po dlouhém nákopu za obranu se prosadil v hlavičkovém souboji Zeman a Kovář střelou k tyči zvýšil na tři-jedna," popsal gólové momenty trenér Zruče nad Sázavou Michal Váňa.

Ilustrační foto
Brankář Jeřábek vychytal v penaltách Kutné Hoře bod navíc



Vedení však Zruč neudržela. „Bylo znát, že na tom jsou hosté fyzicky mnohem lépe. Po hodině hry jsme totiž začali fyzicky odpadat. Hosté snížili následně snížili a poté vstřelili i třetí gól. U něj bych se ale pozastavil. Přihrávka přes celé vápno prošla až za naši obranu, kde měl dobíhající hráč před sebou úplně prázdnou bránu. Cudlín se však včas přesunul a střelu nohou vyrazil. Míč se znovu ale vrátil do brankového prostoru, kde jej rukou vyboxoval. Z ničeho nic pomezní rozhodčí běžel na polovinu hřiště s tím, že byl míč třicet centimetrů za čárou. Nevím, jak se k tomu postavit, ale nikdo to neviděl. Rozhodčí gól uznali, což nás stálo asi bod. Byla to ale hodně sporná situace a v takovéto soutěži by se to nemělo stávat," zdůraznil Michal Váňa a na závěr dodal: „Musím vyzdvihnout výkon brankáře Cudlína, který nás v dosavadním průběhu sezony hodně drží. Chytá ve skvělé formě a bez něho v brance bychom asi neměli ani bod. Musím pochválit i hráče, protože zápas odmakali až do konce a zaslouženě máme dva body, které jsou velmi důležité."

SPORT INVEST I. A třída skupina B

Sázava - Čelákovice 4:1 (20. a 25. J. Švec, 51. Kyselka, 86. pok kop Keltner - 45. Kadeřábek). Sázava: Burcev - Marčík, Kyselka, Chuchla, Skála (87. Hájek), Dušek, Keltner, Král, J. Švec, Marek Chrpa(84. Stejskal), Brunclík (78. Kuchler). Trenér Pavel Chuchla.

Uhlířské Janovice - Lysá nad Labem 2:0 (63. Vedral, 88. pok. kop M. Novotný). U. Janovice: Záruba - Vinický, Zadražil, M. Novotný, Strnad, Svoboda (81. Beneš), Kopecký, Vedral, Jelínek (90. Vyhnánek), Randlíszek, Tancer (89. J. Kopp). Trenér Antonín Novotný.

PRODIET I. B třída skupina C

Hlízov - Liblice 2:3 po pen. (38. Křelina, 59. Šváb - 4. Bázlík, 64. Pačes. Pokutové kopy 2:4). Hlízov: Míšek - Hanuš (90. Čáp), Holík, Linhart, Navrátil, Oliva (46. Šváb), Růžička, Židík, Výborný, Křelina (84. Tomíšek), Kvíčala (46. Šmidrkal). Trenér David Linhart.

Tupadly - Jestřabí Lhota 1:0 po pen. (Pokutové kopy 4:1). Tupadly: Remeš - V. Pipek, Semrád, Kruml, Vančura, R. Krajíček, Chvátal, Koudelka (65. Hašek), Hudec, Fuksa, Růžička (85. D. Krajíček). Trenér Stanislav Krajíček.

Sadská - Bílé Podolí 4:0 (36. pok. kop Havlík, 39. a 71. Plot, 73. Dudla). Bílé Podolí: Staš - Mužátko, Šálený, M. Šváb, Kupka, Pulkert, Netáhlo, Hájek (77. Weinlich), Vítek, Špitálník, Švadlenka. Trenér Bohuslav Šváb.

Pátek - Čáslav B 3:1 (10. Paclík, 19. a 80. Beran - 33. pok. kop Váňa). Čáslav B: Kovařík - Richard, Pavlík, Hurda, Vrána, Ronovský, Váňa, Plíhal (76. Fuxa), Špičák, Richter (76. Bilinkiewicz), Jirků. Trenér Jiří Antoš.

PRODIET I. B třída skupina D

Zruč nad Sázavou - Průhonice 4:3 po pen. (13. a 47. Zeman, 67. Kovář - 39. Dobiáš, 77. vlastní Hájek, 84. Doksanský). Zruč n. S.: Cudlín - Hájek, Kotek (90. Hirnyk), Kovář, Z. Louda, Martinák, Zeman, Marcelo, Šindelář, Petrů (80. Havel), Viktora. Trenér Michal Váňa.

Kácov - Maršovice 3:1 (48. Habal, 60. Skiba, 82. Petrů - 12. Skála). Kácov: Císař - Skiba, Brýl (46. Albrecht), Linhart, Vlasák (86. Zamrzla), Cettl, Červeňák (67. Petrů), Vobecký (85. Psota), Habal, Lapáček, J. Toupal. Trenér Václav Toupal.

Záchytné parkoviště P+R
Dočkají se Středočeši 107 záchytných parkovišť P+R?