Vstup do utkání měli lepší hosté, když hned v první minutě využili chybu domácí obrany a Tomáš Bárta se řítil sám na brankáře Šimona. Ten zakončení hostujícího hráče vytáhl mimo tyče. Podobná situace nastala ve 3. minutě, kdy Šimona prověřil Kolár, ale i v tomto případě byl úspěšnější brankář Kutné Hory.

V 5. minutě zahrozili poprvé domácí, když centr z pravé strany proletěl až k Hačkovi, který na brankáře Koláře nevyzrál. Kolář se vytáhl proti Hačkovi i po čtvrthodině hry, kdy vychytal jeho další střelecký pokus. Ve 22. minutě našel Franc křížným pasem Vančuru, ale jeho lob vytáhl hostující brankář na roh. Po půlhodině hry se diváci dočkali první branky. Vančura odcentroval z levé strany a Antonín Schwarz se hlavou nemýlil 1:0. Minutu po vstřelené brance šel po akci Hačky a Vančury sám na brankáře Vácha, ale svou šanci neproměnil. Poslední možnost měli v prvním dějství hosté, ale střelu Kolára z hranice velkého vápna Šimon pokryl.

Vstup do druhého poločasu vyšel domácí Spartě na jedničku. Hned v jeho druhé minutě si narazil Vančura míč se Schwarzem a vydal se směrem ke Kolářově brance. Vančura poté vystřelil mezi nohy dobíhajícího obránce a s pomocí tyče rozvlnil síť podruhé 2:0.

V 59. minutě přišlo snížení, když Kolár dostal míč za obranu a prostřelil vyběhnuvšího Šimona 2:1. Pět minut poté se ve velké šanci objevil Schwarz, ale Kolář ho skvěle vychytal. Domácí se dočkali třetí branky v 70. minutě: Vančura zatáhl míč po pravé straně a přihrávkou do druhé vlny našel Hačku, který střelou k tyči nedal Kolářovi šanci 3:1. V tu chvíli to vypadlo, že domácí směřují za třemi body. Nicméně v 81. minutě nařídil rozhodčí Průcha po faulu Skokana pokutový kop. Pěnčín Turnov svou šanci na snížení využil, jelikož Bárta trefil penaltu přesně k tyči. Šimon, ač vystihl směr střely, se natahoval marně. Pět minut na to bylo srovnáno. Bernát odcentroval z levé strany a míč propadl až na zadní tyč, kde už nebyl pro Kolára problém uklidit ho do sítě, a stanovit tak konečný stav utkání na 3:3.

Nový hlavní trenér kutnohorské Sparty Stanislav Mach byl po utkání velice zklamán a těžko se mu hledala v emocích slova. Nakonec k utkání řekl: „Šlo o vyrovnané utkání. Za stavu 3:1 bychom měli vedení udržet. Dvě hrubé chyby jednotlivců rozhodly o ztrátě bodů. Byl to vítězný zápas a my ho nedokázali uhrát do vítězného konce. Škoda neproměněných šancí. Soupeř byl kvalitní, vytvořil si řadu šancí a podržel nás hodně David Šimon. Ale jak říkám, je velká škoda vést patnáct minut před koncem o dvě branky a nakonec remizovat."

KUTNÁ HORA - PĚNČÍN-TURNOV 3:3 (1:0)Branky a nahrávky: 30. Schwarz (Vančura), 47. Vančura (Schwarz), 70. Hačka (Vančura) - 59. a 86. Kolár, 81. pok. kop Bárta. Rozhodčí: Miroslav Průcha - Václav Hrkal, Nikola Šafránková. ŽK: 81. Skokan - 54. Janů, 68. Bernát. Diváci: 140.

Kutná Hora: Šimon - Skokan, Tomíšek, Franc, Dudla - Vácha, Vančura, Pospíšil (73. Vodička), Černohlávek, Hačka - Schwarz. Trenér Stanislav Mach.

Pěnčín-Turnov: Kolář - Finklár (82. Tvrdý), Ginzel, Novotný, Janů - Kolár, Petřík, Beníšek, Bernát - Bárta, Havel (84. Kratochvíl). Trenér Emil Šafář. 

Adam Procházka