Dvůr Králové – Kutná Hora 1:1 (0:1)

Kutná Hora měla ze soupeře respekt. „Věděli jsme, že jedeme na hřiště těžkého soupeře, který hraje každý rok na špici soutěže, což se potvrdilo i dnes," říkal trenér Kutné Hory Radim Truksa a pokračoval: „První poločas se mi líbil i nelíbil. Směrem dopředu to bylo dobré. Vytvořili jsme si čtyři čisté šance a z jedné jsme skórovali." V 11. minutě se prosadil Auer po přihrávce Vančury.

„Do přestávky nás domácí tlačili a vytvořili si dvě gólovky, které však neproměnili. My jsme ještě v první půli nastřelili Melechovským břevno. Následně šel ze strany sám na bránu i Urban, ale zakončil nepřesně. Další gólovku měl i Auer. Hra byla hodně otevřená," popisoval Truksa.

„O přestávce jsme si řekli, že chceme hrát zezadu, abychom nedoplatili na naši útočnou hru. Domácí nás však zatlačili a v 55. minutě vyrovnali na 1:1. Pak jsme měli čtvrthodinku, kdy jsme mohli dostat druhou branku, ale naštěstí jsme to přežili. Zápas se pak už dohrál vyrovnaně a skončil remízou, pro kterou jsme si chtěli dojet," dodal Radim Truksa.

Statistiky

Branka K. Hory: 11. Auer. Kutná Hora: Šimon – Skokan, M. Tomíšek, Jeníček, Mach – Urban (70. Frejlach), Wolf (78. Růžička), Vančura, Auer – Melechovský (88. Filipec), Schwarz. Trenér Radim Truksa.