„Prohospodařili jsme první poločas," zahájil zklamaný trenér Uhlířských Janovic František Machurka a navázal: „Nejen, že jsme nehráli dobře, ale hráli jsme pouze na půl plynu a za třicet minut jsme se nedostali absolutně k ničemu. Naopak soupeř šel hned v úvodu sám na bránu, Mejstřík ale zdislavskou šanci zlikvidoval," pokračoval trenér. „Ve 12. minutě po dlouhém vhazování propadl míč celou naší obranou a domácí hráč doklepával do odkryté brány a poslal Zdislavice do vedení. Ve 28. minutě se nám stala podobná věc. Rozdíl byl pouze v tom, že míč propadl středem hřiště a domácí zvýšili na 2:0. Až ve 37. minutě šel Miroslav Kopecký sám na branku, ale nedal," dodal.

Po přestávce se uhlíři herně zvedli, své náznaky šancí ale nedokázali dotáhnout do konce. „Druhý poločas byl lepší. Začali jsme hrát a bojovat. Hned v 51. minutě měl svou další šanci Kopecký, ale chybu brankáře nepotrestal a minul domácí branku. Minimálně třicet minut z druhého poločasu jsme Zdislavice k ničemu nepustili a měli jsme hru pod kontrolou. Bohužel jsme řešili špatně situace kolem vápna, a tak jsme se do šancí dostávali pouze sporadicky," přiznal Machurka. Závěr už byl ze strany Uhlířských Janovic ve znamení absolutního útoku a to domácí potrestali dvěma brankami. „V závěru už jsme hráli vabank a naše obrana nebyla v příliš dobré kondici. Domácí toho využili a v 78. minutě zvýšili na 3:0 a za osm minut na konečných 4:0," zakončil uhlířsko-janovický trenér. Další utkání sehrají uhlíři doma 10. května od 17 hodin s Nespeky.

ZDISLAVICE - U. JANOVICE 4:0 (2:0)Sestava U. Janovic: Mejstřík Černík, Zadražil, Wolf, Hrbek Lopour (61. Uher), Randlíszek, T. Kulhánek, D. Kulhánek Kopecký (61. Novotný), Jelínek. Trenér František Machurka.

Adam Procházka