Hlízov – Červené Janovice 7:2 (4:1)

Fotbalisté Hlízova odehráli přátelské utkání s celkem Červených Janovic a na svého soupeře doslova vlétli. Již v 5. minutě poslal Čálek mezi obránce přihrávku, na kterou si naběhl Čáp a střelou mezi nohy brankáře otevřel skóre. Hlízovští svého soupeře přehrávali, měli velké množství šancí, ale branka padla až v 25. minutě, kdy Pertlíček poslal do úniku Čálka, který, přestože při zakončení uklouzl, zvýšil na 2:0. Až po půl hodině hry se ke slovu dostali hosté, ale v úniku dva na brankáře nechal Červinka míč za sebou.

Nevyužitá šance hostů byla rázem potrestána, když Pertlíček obešel obránce, posunul míč na Čálka a ten střelou k tyči znovu změnil skóre. Po další šanci hostů, kdy šli opět sami na branku, Kedršt vytáhl perfektní zákrok, míč se zatoulal až ke Špitálníkovi, který všem od poloviny hřiště utekl a přidal čtvrtý gól domácích. V závěru poločasu se Hlízovští viděli už v šatnách a nechali v pokutovém území vystřelit Vítu, který snížil střelou k tyči na 1:4.

Na začátku druhé půle měly Janovice několik šancí na to, aby se na svého soupeře gólově dotáhly, ale žádnou z nich neproměnily. V 60. minutě se ke střele dostala posila Hlízova Čálek, ale trefila pouze tyč. Branka padla až v 80. minutě, to dostal Červinka centr do vápna, první střelu sice namířil do břevna, ale z dorážky se už nemýlil a snížil na rozdíl dvou branek. V závěru však ovládli hřiště fotbalisté Hlízova. Nejprve se střelou z velkého vápna trefil Čálek. Poté tentýž hráč dostal přihrávku před prázdnou bránu od Špitálníka a zvýšil na 6:2. Poslední branku vstřelil Špitálník a rozhodčí Pařez hned poté utkání ukončil.

„Dnešní přípravný zápas byl z naší strany hodně vyhecovaný, protože jsme neproměnili velké množství šancí. Hráče na to máme, ale když dáme víc gólů, tak polevíme a necháme hrát soupeře," řekl Aleš Muška, vedoucí TJ Sokol Hlízov. „Hlavní roli dnes hráli Čálek a Špitálník, příští týden za nás už nastoupí i Vavřina, kterého jsme získali na poslední chvíli, a myslím, že by to mohlo klapat," dodal Muška.

„První poločas byl od nás hrozný. V druhém poločase si myslím, že jsme byli Hlízovu důstojným soupeřem, a kdybychom proměnili některou z mnoha šancí, tak by výsledek byl lepší. Ukázala se také síla hlízovského útoku a řekl bych, že by Hlízov mohl dělat velké problémy týmům, které myslí na postup," zhodnotil zápas trenér Červených Janovic Stanislav Daněk.

StatistikyBranky: M. Čálek 4, J. Špitálník 2, Čáp – Víta, J. Červinka. Rozhodčí: R. Pařez. Hlízov: Kedršt – Budín st., Balvín, Ružička, Mathé, Budín ml., Němec, Čáp, Pertlíček, Špitálník, Čálek. Střídal: Machů. Č. Janovice: M. Valenta - L. Hájek, V. Bouma, T. Filip, B. Laudát - T. Kropáček, J. Švorc, J. Strašek, L. Krupka - J. Víta, J. Červinka. Střídali: Z. Schneiderwind, R. Houdek. Trenér Stanislav Daněk.

Jinou reportáž ze stejného zápasu si můžete přečíst také na klubovém webu červenojanovických fotbalistů - ZDE.

Adam Procházka