„Začali jsme velmi dobře, když Červeňák vysunul už ve druhé minutě Filipa, který šel sám na brankáře. Bohužel ale netrefil branku, když obstřelil brankáře, ale minul i branku. Z naší strany to přesto bylo jakési pokračování zápasového tempa z předchozího kola, bylo to pomalé, neslané, nemastné. Nakopla nás až ve dvacáté šesté minutě standardka Filipa, který našel na přední tyči hlavu Kabáta, a ten rozvlnil síť hostující branky. To nás trochu zvedlo. Bohužel hned tři minuty po našem gólu na nás sudí pískl přísnou penaltu, ale naštěstí jí Kňazík chytil. Potom ještě chytil jeden samostatný nájezd, kdy jsme soupeři darovali míč a hráč šel sám na našeho brankáře, ten ho ale vychytal. V závěru první půle měl šanci Červeňák, ale neproměnil, a tak jsme šli do kabin za stavu jedna-nula," shrnul dění v prvním poločase trenér Kácova Miroslav Jelínek.

Po změně stran se Kácov prezentoval lepším herním projevem. „V kabinách jsme si něco řekli, že takhle se hrát nedá a druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. Byli jsme ve větším pohybu, byl tam větší důraz a vypadalo to tak, jak to má být. V padesáté minutě si hosté dali po naší standardní situaci vlastní gól, ale rozhodčí ho neuznal kvůli nějakému ofsajdu. Museli jsme proto makat dál. Pana měl příležitost, kdy šel sám na brankáře, ale nedal, a tak jsme druhý gól přidali až v sedmdesáté první minutě. Filip z trestného kopu našel na malém vápně Zemana, který přehodil hlavou brankáře," popsal Jelínek a na závěr dodal: „Paradoxně nám tedy pomohly standardní situace, které nám dělaly na podzim velké problémy. Tentokrát jsme proměnili dvě a další dvě jsme zahodili. Měli jsme i řadu dalších šancí, na druhou stranu soupeř nedal penaltu, šel sám na branku, takže měl taky své šance. Nicméně si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Kácov – Průhonice 2:0 (1:0)Branky: 26. Kabát, 71. Zeman.
Kácov: Kňazík – Houdek (85. Petrů), Rytina, Kabát – Zeman – Bělohlávek, Průcha, Moudrý, Pana – Filip, Červeňák. Trenér Miroslav Jelínek.

Adam Procházka