„Začátek se nám celkem vydařil. Přes těžký terén byla naše hra celkem dobrá. Vytvořili jsme si tři brankové příležitosti, které jsme opět neproměnili. Přesto to nevypadalo s námi nejhůře. Hosté měli také šance, ale ani oni je nevyužili. Poté jsme ale v 38. minutě dostali branku. Sice pak šel náš hráč ještě sám na brankáře hostů, ale neproměnil," popsal první poločas sázavský trenér Pavel Chuchla.

Sázavští se snažili zápas otočit, ale nepodařilo se jim to. „Z kraje druhého poločasu jsme inkasovali podruhé. Přesto jsme se snažili něco se zápasem udělat. Snažili jsme se hrát jednoduše, ale moc se nám to nedařilo. I přesto jsme měli další tři šance, které jsme nevyužili," řekl Chuchla.

Sázava doplácí na špatnou tréninkovou morálku. „Nicméně to plyne z toho, že naši hráči po minulé sezoně polevili v tréninku. Šest hráčů ze základní jedenáctky absolutně netrénuje, a když už, tak maximálně jednou týdně. Tréninková absence se projevuje na hřišti v plné kráse. I když by naši hráči chtěli bojovat, jakože chtějí, tak jejich tělo se nedá obalamutit jenom chtěním. V těle musí být vzduch, aby se hra mohla nějak vyvíjet. Jsme špatní na míči, prohráváme souboje. Šance řešíme nekvalitně, protože do nich dobíháme unavení, což je přirozené, když člověk netrénuje. Pak se nemůžeme divit, že v soutěži, jako je I. A třída, prohráváme," posteskl si a zkritizoval nízkou účast svých svěřenců na trénincích Chuchla.

Sázava – Mnichovo Hradiště 0:2 (0:1)Sázava: Burcev – Mařinec, Šmídek, Říčař, Kuchler – Jelínek (75. Konopiský), Marek (55. Švec), Konečný, Král – Foltýn, Tesařík. Trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka