Fotbalová Čáslav prošla v letní přestávce mnoha změnami. Přišel nový trenér a obměnil se prakticky celý kádr. „Snažíme se kvalitně připravit na začátek nové sezóny. Od té doby, co máme mužstvo pohromadě, tvrdě trénujeme. Netvrdím, že budeme připraveni stoprocentně, protože to byla hodně krátká doba, ale budeme bojovat. Kádr se hodně mění, hráči přicházejí a odcházejí, takže na všem se ještě snažíme pracovat," konstatoval trenér Čáslavi Jan Kmoch.

Hráčská obměna byla razantní, nicméně dvě posily jsou ještě v jednání. „Ještě se řeší dva možné přestupy k nám do Čáslavi, které se snažíme dotáhnout do zdárného konce. Jedná se o hráče do záložní řady, ve které máme podle mého názoru ještě slabiny, konkrétně by to měl být jeden krajní a jeden střední záložník. Dále se pracuje na vyřizování registračních průkazů, protože v Čáslavi, když jsem přišel, byli asi tři kmenoví hráči. Takže vše se dolaďuje a všichni dobře víme, že půjde o úplně nové mužstvo," řekl k možným posilám Jan Kmoch.

Čáslav čeká velmi těžký vstup do ČFL, když zajíždí k zápasu do Jiren, které postoupily z divize s velkým náskokem. Jan Kmoch se ale na start nové sezóny těší: „Jako každý jiný trenér bych chtěl, abychom byli úspěšní. Otázkou je, co je vlastně úspěch? K prvnímu zápasu jedeme do Jiren. To je tým, který já osobně neznám, protože jsem zde dva roky nepůsobil. Ale vím, že v posledních letech dělaly Jirny zajímavé výsledky, několikrát vyhráli divizi s velkým náskokem, takže tam zřejmě jsou dobré podmínky, dobrý trenér a výborný kádr. Co jsem slyšel, tak jsou tam i ligoví hráči, takže já předpokládám, že se s některými z nich znám a trénoval jsem je. Takže první zápas bude hodně obtížný. Jsme ve stádiu jakéhosi tvoření, takže uvidíme. Těším se na ten první mistrák, abychom viděli nějakou zpětnou vazbu na to, co děláme a jestli to děláme vůbec dobře."

Podle Jana Kmocha bude hlavním cílem Čáslavi přitáhnout svou hrou diváky zpět na čáslavský stadion: „Naším cílem bude hrát takový fotbal, aby v Čáslavi chodilo hodně diváků a líbila se jim hra a fandili nám. Samozřejmě chceme sbírat body a dopadnout co možná nejlépe."

Adam Procházka