Utkání začalo kuriózně. Nové Dvory musely nastoupit v deseti. „Bylo nás málo. Matěj Míča přijel po patnácti minutách, proto jsme se jen bránili. Pak se hra vyrovnala,“ vysvětlil hrající trenér Nových Dvorů Michal Rejthárek.

Uhlířské Janovice problém se sestavou neměly. „Celkem jsme se sešli. Kdo mohl, tak jel. Půjčili jsme si někoho z áčka nebo dorostu. Z práce se každý v týdnu nedostane. Omladili jsme to, ale čekali jsme lepší výsledek,“ přiznal kapitán Uhlířských Janovic Michal Černík.

Injekční stříkačky. Ilustrační fotografie.
Počet pohozených stříkaček vzrostl

Nové Dvory se dostaly na koně ve 32. minutě, kdy M. Svoboda srazil ve vápně Valdmana a penaltu s přehledem proměnil Bareš. „Úplně zbytečný zákrok,“ hodnotil Černík moment, který předcházel penaltě. „Obzvlášť, když to udělá tak zkušený hráč. Zbytečná chyba.“ Novodvorští byli za desítku rádi. „Penalta nám hodně pomohla,“ usmál se Rejthárek a doplnil: „Bareš je na ni určený. I když minulý týden nedal, tak my mu věříme a dostal znovu důvěru.“

Na obrat už hosté neměli. Jejich příležitosti pochytal skvělý brankář Štěpnička. „V jedné stoprocentní šanci Veliký přestřelil,“ připomněl janovický Černík. „Nové Dvory se na nás dobře připravily, hrály zezadu a my jsme nevěděli, jak se dostat do šance,“ dodal. „Ve druhém poločase nás Uhlířské Janovice zatlačily, byly lepší a hrály na balonu. My jsme naštěstí dali druhý gól a zápas ukopali,“ zhodnotil Michal Rejthárek, který v 70. minutě posadil balon přesně na hlavu svého bratra Jirky, který se nemýlil: „Byli jsme domluvení. Občas takto standardky zahráváme. Teď to vyšlo.“

Nové Dvory si tedy splnily předsezonní cíl, když vyhrály pohár. „Ještě chceme skončit do druhého místa v okresním přeboru a sezona bude skvělá,“ dodal trenér Nových Dvorů.

Nové Dvory – Uhlířské Janovice 2:0 (32. pk Bareš, 70. J. Rejthárek). Nové Dvory. Štěpnička – Bareš, V. Melša (74. Faltys), M. Rejthárek, Míča, Maláček, Hurt, Valdman, J. Rejthárek, Marek, Pátek. Uhlířské Janovice: Záruba – Vinický, Černík (74. T. Kulhánek), Vyhnánek, Hrbek (74. Čížek), M. Svoboda, Randlíszek, Beneš, T. Kopp, Veliký, J. Kopp (82. Bílek).

Ilustrační foto.
V parcích i na nádraží! Bezdomovců jsou desítky
Okresní přebor starších přípravek, sobota 3. června 2017, turnaj v Čáslavi: FK Čáslav – Sparta Kutná Hora 1:6.
Výsledky mládežnických fotbalových týmů na Kutnohorsku