„Na derby se samozřejmě těšíme," uvedl trenér Kolína Jaroslav Havrda.

„Víme, že nás nečeká jednoduché utkání. I když se Kutné Hoře momentálně výsledkově nedaří, přesto ctíme sílu soupeře," dodal.

Zatímco v kolínském táboře jsou natěšení, u soupeře je tomu naopak.

Máje 2016 v Jestřabí Lhotě
Máme pro vás tipy na kulturní akce na Kolínsku. Kam vyrazíte?

RADEK KULHÁNEK SE NA DERBY NETĚŠÍ

„Vzhledem k naší situaci se moc netěším, protože díky našemu oslabení kádru v zimní přestávce, a zranění klíčových hráčů nejsme momentálně konkurence schopni hrát proti mužstvům v divizní soutěži," posteskl si trenér Kutné Hory Radek Kulhánek.

Kutná Hora se musí obejít bez dlouhodobě zraněného Marka Wolfa, Antonína Schwarze, ke kterým před čtrnácti dny přibyl ještě Lukáš Šindelář. „A to doufám, že se uzdraví hráči Hačka a Záleský, kteří měli v předchozím týdnu jen virózu," podotkl Kulhánek.

KOLÍN BUDE V PLNÉ SÍLE

Naopak Kolín hlásí plný stav. Připraveni jsou i Vácha s Ptáčkem, kteří ještě na podzim oblékali dres Kutné Hory. „Pokud se během předzápasového tréninku nikdo nezraní, nebo neonemocní, budeme kompletní," hlásí Havrda.

A jak vidí oba trenéři svého soupeře?

„Víme, že Kutná Hora hraje o záchranu v soutěži a že každý zápas je pro ni existenční, ale do utkání jdeme s vědomím zvládnout ho za tři body. Zároveň si všichni přejeme, aby dorazilo co nejvíc diváků," řekl Havrda.

„Kolín řadím ke třem nejkvalitnějším mužstvům naší skupiny. Jejich kádr je poměrně vyrovnaný a stabilizovaný. Díky posílení v zimní přestávce jeho kvalita ještě vzrostla. Vzhledem k tomu, že jsem viděl skoro všechna jejich domácí utkání, mohu s klidným svědomím říct, že nás nečeká jednoduché utkání. Kolín je jasný favorit," konstatoval Kulhánek.

Jan Nesvadba.
Pec proměnili v klubové mistrovství

JARNÍ ČÁST PROŽÍVAJÍ ROZDÍLNĚ

Kutná Hora se v jarní části trápí. Krize vyvrcholila minulý zápas doma proti poslednímu Náchodu, kdy prohrála na penalty. Její situace je kritická.

Naopak Kolín prožívá úplně jiné pocity. Kromě porážky v Živanicích pouze vítězí, byť někdy až v penaltovém rozstřelu.

„Co se týká jarní části, plníme to, s čím jsme do ní vstupovali," potěšilo Havrdu.

„Chtěli jsme zápasy zvládat vítězně a až na výjimku se Živanicemi, kde jsme to nezvládli jak herně, tak ani výsledkově, se nám to celkem daří. Samozřejmě vnímáme i to, že hra není někdy ideální, ale myslím si, že mužstvo si sedlo a bude se nadále zlepšovat. Také musím říct, že těžké zápasy nás čekají na konci jarní části a až tam se ukáže, jak na tom skutečně jsme," dodal Havrda.

Říká se, že derby nemá favorita. V tomto případě jsou karty podle momentální formy rozdány jasně. Potvrdí Kolín roli favorita, nebo se předposlední Kutná Hora vzchopí a ještě přiživí naději na záchranu?

Odpověď na tuto otázku dá nedělní duel, který na kolínském hřišti začíná v 17 hodin.

Nehoda zablokovala obchvat Kolína.
Tři auta bourala na obchvatu Kolína