Letní příprava v Paběnicích ideální nebyla. „Příprava moc neprobíhala, protože jsme kluky spíše pouštěli na turnaje. Dlouho jsme také řešili přestupy a hostování našich hráčů. Podrželi jsme čáslavské béčko," řekl hrající trenér Michal Blažek a pokračoval: „Chtěl jsem sehrát jeden přípravný zápas, ale téměř všichni odjeli na dovolené, takže jsem musel sestavu splácat a nebylo to ono. Naposledy jsme hráli s Červenými Janovicemi, které přijely v malém počtu. Museli jsme jim některé hráče půjčit. Byl to takový lepší trénink."

Z Paběnic během léta dva hráči odešli a dva hráči přišli. „Do Čáslavi odešli Martin Fuksa a Martin Votava. Chtěli si zkusit vyšší soutěž, tak jsme jim vyhověli. Máme rozjednané nějaké posily, ale už jsme natvrdo přivedli Pavla Růžičku, který hrál na jaře v Nových Dvorech, odkud se vrátil i Michal Růžička," prozradil Blažek.

Paběnice se v okresním přeboru nikam nehrnou. „Naše ambice jsou takové, abychom dobře přežili podzim. Ideální by bylo, kdybychom měli kolem dvaceti bodů. Pak už nám stačí zahrát si fotbal a udělat si partu, aby nás to bavilo. Žádné velké ambice nemáme," zdůraznil trenér.

Ani Michala Blažka penalty po nerozhodném výsledku moc netěší: „Když jsem to slyšel, tak jsem byl hodně zklamaný. Fotbal se vrací zpátky k dvoubodovému systému. Někde v zimě kopat v mrazu penalty se mi fakt nechce. Už vidím, jak to je pro všechny příjemné. Nejhorší účinek to bude mít pro vypočítavé trenéry kvůli postupovým a sestupovým ambicím."