Vyhrál jste anketu Fotbalista roku okresu Kutná Hora za uplynulý rok. Jaký to je pocit?

Je to dobrý pocit, protože jsem to určitě nečekal. Na výběr byla spousta hráčů. Jsem za to určitě rád.

Vyhrál jste s dvě stě dvaceti šesti hlasy. Máte ponětí, kdo vám je mohl poslat?

Myslím si, že se do hlasování zapojila hlavně rodina, kamarádi a velká skupina příznivců z Úmonína. Tímto bych chtěl všem poděkovat za hlasy, které jsem dostal.

Jak hodnotíte svůj fotbalový rok 2013?

Rok 2013 hodnotím jednoznačně kladně. Dosáhl jsem asi svého fotbalového vrcholu. Zahrál jsem si několik zápasů ve druhé lize za Čáslav. Už se mi asi nepovede hrát takhle vysokou soutěž. Podařilo se mi dostat do kádru pro ČFL.

Čáslavské áčko se drží na špici tabulky ČFL. Myslíte si, že může postoupit zpět do druhé ligy?

Šance tady určitě je, ale tabulka je hodně vyrovnaná. Bude to hodně těžké, ale chtěli bychom ČFL určitě vyhrát, protože hráčský kádr tady na to rozhodně je. Kdyby se to podařilo, tak by se na konci sezony vidělo, jak by se k postupu postavilo vedení a jestli by bylo možné vrátit se zpět do druhé ligy.

Za B-tým už moc nehrajete, přesto, co říkáte na jeho současnou situaci? Proč je na konci tabulky?

Situace není moc růžová. Bude to boj o přežití do posledního kola. Před sezonou odešli někteří zkušení hráči, na kterých byla hra postavena. Bohužel se je nepodařilo adekvátně nahradit. Několik zápasů béčko ztratilo úplně zbytečně. Na podzim jsem byl na několika zápasech. Přestože jsme soupeře kolikrát dokázali přehrát, vytvořit si nespočet šancí, které jsme však nedokázali proměnit, tak z toho vítězství nakonec nebylo. A ty body z domácích zápasů teď chybí.

Jaké máte ambice v čáslavském áčku? Trenér Kmoch vám dává příležitost?

Každý fotbalista chce hrát. Teď je to postavené tak, že nehraji. Na podzim jsem nastupoval pravidelně, ale teď v zimě se kádr posílil a tolik šancí už nedostávám.

Jaký je Jan Kmoch trenér? Prošel mnoha kluby, tak mě zajímá, co vám nejvíce po fotbalové stránce dává.

Na panu Kmochovi je vidět, že má hodně zkušeností a prošel mnoha kluby. Hodně věcí bere s nadhledem, přece jenom je to pro něho asi trošku změna trénovat v Emirátech a v Čáslavi.

V kutnohorské futsalové lize jste skončili třetí, jak hodnotíte celé Final four na zimním stadionu a vystoupení svého Green Baru?

Final Four se opět povedlo, ostatně jako každý rok. Honza Ďoubal to měl dobře připravené a všechno proběhlo v klidu a v pořádku. Přišlo i docela dost lidí, tak i z tohoto pohledu to hodnotím pozitivně. Co se týče Green Baru, tak sezona byla úspěšná. S kluky jsme chtěli postoupit do Final four, což se nám povedlo. Třetí místo je pro nás úspěch.

V zápase o třetí místo jste gestem fair play schválně zakopl penaltu. Byla minuta do konce a remízový stav. Proč jste to udělal?

Viděl jsem, že míč byl chycený rukou až v autu, tak jsem se rozhodl, že jí neproměním. Kluci samozřejmě koukali, co dělám, ale nikdo mi nic nevyčítal. A futsalový pánbůh mi to vrátil v prodloužení v podobě vítězné branky. Doufám, že jsem pár lidem připomněl, proč tuto soutěž hrajeme, že nejde o body ani o život, na což se někdy dost zapomíná.

V play off Chance futsal ligy jste se vrátil do dresu Benaga a odehrál jste sérii s Kladnem. Jak se tedy zrodil váš comeback?

Zrodil se prakticky ze dne na den. Beni Simitči mi den před druhým utkáním psal, zda bych jim nepřijel vypomoct, že mají nějaké hráče zraněné a vykartované. Tak jsem souhlasil a teď se to protáhne ještě na semifinále.

V semifinále budete hrát proti ERA-PACKu. Jaké vidíte šance Benaga?

Je to ERA-PACK no. Nejlepší náš futsalový tým. Bude to určitě těžké, ale každý zápas začíná za stavu nula nula. Uvidíme, s jakou taktikou přijde trenér a jak se nám bude dařit. Nemáme co ztratit a tyhle zápasy si je potřeba užít.