„Jsme v úplném rozkladu. Hráli jsme úplně bez sebevědomí, až bych řekl, že bojácně. Dělali jsme velké chyby v obranné fázi. Nabádal jsem hráče, ať nakopávají dlouhé balóny, to tak nějak šlo. Přišli ale další chyby, a to chyby v rozehrávce. Nedařilo se nám prostě vůbec nic. Hráči jsou na tom po psychické stránce hodně špatně," konstatoval po utkání trenér Uhlířských Janovic František Machurka, který po zápase skončil v roli trenéra: „Hned po zápase jsem podal rezignaci. Horší už to být nemůže. Do konce podzimu zbývají čtyři zápasy a věřím, že i když je odehrají hráči beze mě, tak to bude lepší, než kdyby se tam měli na mě koukat."

Hráči Uhlířských Janovic se snažili Machurku přemluvit, aby nerezignoval. „Hráči mi tvrdí, že jejich výkony nejsou ve mně, ale já tvrdím, že to ve mně je. Trenér má velký vliv na mužstvo, a pokud tým předvádí takovouto hru a takovéto výsledky, tak je to z větší části záležitostí trenéra," kladl si popel na hlavu Machurka a na otázku, zda má představu, jak to bude s fotbalem v Uhlířských Janovicích dál, řekl: „Nevím, jak to teď v Uhlířských Janovicích bude. Všichni mi tvrdí, že trenéra neseženou, ale já jim na to říkám, ať raději odehrají zbytek podzimu sami bez trenéra. Ať sestavu vytvoří starší hráči a určitě to bude lepší, než když budu já stát za lajnou."

Rozhodnutí trenéra Machurky je definitivní. „V kabině jsem řekl, že končím. Je to ode mě definitivní. Nikdo mě nepřemluví. Ať se to bude vyvíjet v nejbližší době jakkoliv, tak já jsem určitě skončil. Prostě mám už pocit, že nejsem pro uhlířskojanovický fotbal přínosem," řekl František Machurka.

Vedení klubu však náhradu za trenéra Machurku v týdnu sehnalo. Novým trenérem Uhlířských Janovic se stal Josef Bohatec, který u mužstva dříve působil.

Uhlířské Janovice přišly během prvního poločasu hned o tři hráče. „Měli jsme velký pech. Došlo k dvěma vážným zraněním. Nejprve se Miroslav Kopecký srazil hlavou se soupeřem a má silný otřes mozku. Ještě v prvním poločase si ošklivě poranil kotník Černík. Co čert nechtěl tak jsme museli v prvním dějství střídat dokonce třikrát, když šel ze hry kvůli žaludečním potížím Jelínek," zahájil rezignující kouč zřejmě poslední hodnocení utkání z lavičky Uhlířů a pokračoval: „Čtyři branky v prvním poločase rozhodly o osudu zápasu. Druhý poločas už se de facto pouze dohrával. My jsme se oproti první půli zlepšili, měli jsme i nějaké šance, ale ke gólu to nevedlo. V osmdesáté šesté minutě z brejku uzavřeli domácí na pět-nula."

Velkým problémem je psychika hráčů. „Jsme v úplném rozkladu. Hráli jsme bez sebevědomí, až bych řekl, že bojácně. Dělali jsme velké chyby v obranné fázi. Nabádal jsem hráče, ať nakopávají dlouhé balóny, to tak nějak šlo. Přišli ale chyby v rozehrávce. Nedařilo se nám prostě vůbec nic. Hráči jsou na tom po psychické stránce hodně špatně," uzavřel František Machurka.

Velký Osek – Uhlířské Janovice 5:0 (4:0)Uhlířské Janovice: Hromádka - Černík (27. N. Marek), Zadražil, T. Kulhánek (65. Veliký), Hrbek - Churavý, Randlíszek, Kopecký (22. Boubín), Vedral (77. Dotlačil) - Kalaš, Jelínek (34. Keltner). Trenér František Machurka.

Adam Procházka