Po skončení v Nymburce trenér Radek Kulhánek nechtěl o koučování ani slyšet. Chtěl odpočívat, ale nad nabídkou Kutné Hory neváhal. „Asi jsem si už odpočinul," usmál se nový trenér kutnohorské Sparty a pokračoval: „Kutná Hora je moje srdeční záležitost. I díky sblížení se s Tomášem Frejlachem jsme se dohodli, že zkusíme spolupracovat a trochu kutnohorský fotbal společnými silami oživíme."

Ve své fotbalové kariéře strávil Kulhánek většinu let právě na hřišti v Lorci: „Naposledy jsem hrál v Kutné Hoře v roce 1999. S fotbalem jsem začal v Červených Pečkách a od roku 1980 jsem hrál v Kutné Hoře jako žák. V Lorci jsem hrál nepřetržitě až do vojny, kterou jsem měl v roce 1990. Pak jsem na rok a půl odešel na vojnu. Vrátil jsem se v roce 1992."

Které roky byly pro nového trenéra nejlepší? „Vzpomínám na krásné dva roky od roku 1992 do roku 1994, kdy mužstvo trénoval pan Prorok s panem Kafkou. My jsme přišli do mužstva jako mladí kluci po vojně s Mírou Vocelem, Zdeňkem Vavřinou a Davidem Pokorným. Dokázali jsme vyhrát krajský přebor a postoupit do divize. První rok v divizi jsme skončili šestí. Tenkrát jsem měl nabídku do druholigového Jablonce jako nejlepší střelec divize, ale nevyšlo to," vzpomínal Radek Kulhánek a navázal: „Pak se spadlo, což do dneška těžko nesu. Chvíli jsem hrál ještě v Benešově a v Kolíně, dokonce i v Čáslavi, ale pak už jsem se věnoval jen trénování a funkcionaření v Červených Pečkách."

Jako trenér si nejvíce Kulhánek pochvaloval štaci v Kolíně, kde dělal asistenta: „Když jsem začínal trénovat, tak jsem si myslel, jak je potřeba, aby hráči pracovali tvrdě a měli dril. Po obrovské roční zkušenosti v Kolíně, kdy jsem dělal asistenta Romanovi Veselému, jsem to trochu přehodnotil, ale už v té době jsem si myslel, že se dá fotbal dělat jinak. Dneska preferuji herní cvičení a práci s balonem na hřišti. Fotbal mám rád ofenzivní, ale vždy se to mění podle soupeře. Dneska se hraje v Evropě také jinak, než se třeba hrálo před třemi roky."

Trenér Kulhánek je známý i tím, že si do mužstev, kde trénuje, přivede pár „svých" hráčů. „Měl bych zájem, ale jeden z nich je zraněný a druhý je na misi. Budou k dispozici až v půlce podzimní části. V Červených Pečkách mám ještě dva hráče, kteří by si zasloužili dostat šanci ve vyšších soutěžích. Ti by mohli na zkoušku přijít. Dál budeme pracovat s manažerem na tom, abychom kádr doplnili. Akutní to však není, protože kostra kutnohorského kádru je kvalitní. Máme se od čeho odrážet. Budu chtít udržet tu kvalitní partu, která v kutnohorské kabině je," dodal Kulhánek.