VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Přípravu na dvaadvacátou sezonu v I. B třídě v řadě zahájili v sobotu

Bílé Podolí – Jednadvacet sezon ve fotbalové I. B třídě v kuse mají za sebou hráči FC Bílé Podolí. Je pravda, že poslední ročníky hrál tento tradiční klub spíše o záchranu. V loňské sezoně se podolské kobylky zachránily dokonce až díky výhře v posledním kole, ale nakonec skončili na 9. místě.

20.7.2016
SDÍLEJ:

Trenér Bohuslav Šváb.Foto: Deník/Michal Pavlík

„Přípravu jsme zahájili v sobotu. Trénovat budeme dvakrát v týdnu a jednou budeme hrát přípravné zápasy," prozradil trenér mužstva Bohuslav Šváb. Ten první odehrají kobylky v sobotu od 17 hodin doma s čáslavským dorostem U19.

Letní příprava je krátká, stihne Šváb odtrénovat vše, co má v plánu? „V tom jsem skeptický, protože když jsem viděl účast na prvním tréninku, tak mi připadalo, že jsou všichni na dovolené," podotkl trenér a navázal: „Z prvního tréninku moc dobrý pocit nemám, ale dáme to nějak do kupy. Popereme se s tím jako vždy."

Na prvním tréninku se objevil jeden nováček, za to dobře známé jméno v podolské kopané. „Zatím jediným nováčkem, z těch všech, co jsme oslovili, byl mladý Radek Toman, který se vrací do Bílého Podolí po dorosteneckém věku v Čáslavi. Uvidíme, jak to bude s dalšími hráči, které jsme do skončení dorosteneckého věku zapůjčili. Bude záležet na jednání," uvědomoval si Šváb.

A kde by chtěl trenér kobylek posílit? „Potřebovali bychom nějakého útočníka, který umí dát gól, ale toho by chtěli všude," usmál se a pokračoval: „Musíme si s tím poradit. Na podzim se docela rozstřílel Weihnlich, ale ten to má špatné v práci a moc toho nenatrénuje. Nicméně když byl na hřišti, tak byl přínosem. Je mladý a musí se vykopat."

Podle trenér Bílého Podolí nechce z loňského kádru pokračovat jen jeden hráč: „Zatím se staví na zadní akorát Lukáš Toman, že už nechce hrát. Věřím, že když budeme potřebovat pomoct, tak nám pomůže. Musí za to vzít holt mladší hráči."

V srpnu Bílé Podolí načne svou dvaadvacátou sezonu v řadě v nejnižší krajské soutěži, ale nemuselo tomu tak být. V kuloárech se povídalo, zda nebude pro kobylky lepší hrát okresní přebor, než se každý rok zachraňovat. „Musíme se s tím poprat. Nechci malovat čerta na zeď, ale pokud bychom přihlásili tým do okresního přeboru, tak bychom měli problémy i tam, protože přístup některých hráčů je zvláštní. Samozřejmě, že v okresním přeboru se také tolik netrénuje, ale za dva roky bychom se s nimi srovnali a bylo by po fotbale. Je pravda, že v sezoně tu káru tlačíme těžce před sebou, ale ono to zase nějak dopadne. Máme v záloze nějaké padesátileté hráče, kteří nám vždy pomohou. Soutěž se zachrání," usmíval se Bohuslav Šváb.

Přípravné zápasy FC Bílé PodolíBP – Čáslav U19 (so 23. 7. od 17 hod.)
Malín – BP (so 30. 7., čas bude upřesněn)
Vrdy – BP (st 3. 8. od 17 hod.)
Přelovice – BP (ne 7. 8. od 15 hod.)
Turnaj v Malešově (so 13. 8.)

Autor: Michal Pavlík

20.7.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

KRÁTCE: Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Zruč přišla o osm hráčů. Musela zrušit B-tým

Zruč nad Sázavou – Jiskra Zruč nad Sázavou odhlásila svůj B-tým ze IV. třídy, skupiny B. Co bylo hlavním důvodem?

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Čáslavská letecká základna znovu ožila, letouny se vrátily z Pardubic

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Výluka leteckého provozu na 21. základně taktického letectva Čáslav skončila. Více než dvě desítky letecké techniky se přesunuly ze záložního letiště v Pardubicích na mateřskou základnu v Čáslavi. Přelet posledního letounu JAS-39 Gripen je plánován na čtvrtek 24. srpna 2017 v dopoledních hodinách.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Kutnohorsko - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení