„Vážená redakce,

před malou chvilkou jsem obdržel informaci, že fotbalové družstvo z periferie malebného města Kutné Hory, družstvo ze Sedlece, bylo rozhodčím Jiřím Zikmundou v soutěžním utkání OP KH Vrdy - Sedlec popraveno a zesměšněno. Dále zjišťuji, že DK (disciplinární komise) neprávem potrestala hráče a trenéra p. Votavu, kteří se provinili proti pravidlům fotbalu. Konkrétně proti pravidlu XII, (zakázaná hra a nesportovní chování), písmeno D surová hra. Další hráč plus p. Votava ještě napadení rozhodčího.  Co se týká toho inkriminovaného zápasu, tak musím říci, že v tomto zápase jsem se dopustil jedné chyby. Chybně posouzený skluz v neprospěch hráčů ze Sedlece v cca 10. minutě.

Zbytek zápasu probíhal v souladu s pravidly fotbalu. Až do 89. minuty bylo vše OK. Poté jsem za surovou hru vyloučil hostujícího hráče se Sedlece. To jsem ještě netušil, co se bude dít.
Když jsem odcházel z HP (hrací plocha), musel jsem řešit bláznovství ze strany hostů. Asi byli duševně a psychicky na dně. Jejich chování tomu nasvědčovalo. Tato věc se stává, pokud se nedaří, hráči nespolupracují a hledají chyby jinde nežli u sebe.

Možná byla chyba v sociální komplexní existenční zátěži. Chronická deprivace či frustrace. Nebo mohlo jít o kumulovanou psychickou zátěž existenční povahy. Znamená to, že nejde o ohrožení samo o sobě, ale o „chronický hlad“, po psychickém prožívání pocitu bezpečí. Dle mého názoru, šlo ale pouze o desinbihici primitivního chování.

Pokud k tomu připočítáme prokopnuté dveře a zlomený zámek, bylo družstvo ze Sedlece opravdu poškozeno.

Ta celá událost byla popsaná tak, jak se stala. Bez vymýšlení, pouze fakta. Mě spíše mrzí, že DK s vynesením trestu otálela tak dlouho. Pokud k tomu připočítáme jeho chování k rozhodčí, výrazy zde publikovat nebudu, měl mít ten zákaz již mnohem dříve.“

S přáním hezkého a ničím nerušeného dne,

Jiří Zikmunda