Sázava – Velim 3:1 (2:0)

Z hrajícího trenéra Sázava Pavla Chuchly bylo při hodnocení zápasu cítit nadšení: „Jsme velice spokojení. Nejen, že jsme porazili Velim, která má dobrou formu, ale zároveň jsme si potvrdili třetí místo. Hrajeme i o druhé, ale to už není tak podstatné. Naším cílem bylo být do třetího místa po vynikajícím podzimu, který málokdo z nás čekal. Podařilo se nám i jaro a náš tým ukázal, že má svou sílu a kvalitu, a to jak morální, tak fotbalovou. Chtěl bych tak poděkovat hráčům, ale i všem lidem, kteří se okolo týmu pohybují."

Sázava se do zápasu dostávala postupně, ale první gól hráče uklidnil. „Velim hned od úvodního hvizdu začala výborně kombinovat a my byli zpočátku zakřiknutí. Postupem času jsme se dostávali do hry. Podařil se nám rychlý brejk, ze kterého jsme vstřelili první branku, což nás uklidnilo. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ale brankář Velimi Svoboda, který je podle mého nejlepším brankářem v soutěži, nás vychytal a ukázal, že překonat ho, je těžký úkol. Nicméně se nám to podruhé podařilo po krásné kombinaci po levé straně. Následně přišla zpětná přihrávka a Foltýn ránou k tyči zvýšil na 2:0. Tato branka nám pomohla do druhého poločasu, ale pořád jsme se museli soustředit, protože ani vedení 2:0 nezaručuje vítězství," řekl k prvnímu poločasu Pavel Chuchla.

V druhém poločase dali domácí třetí branku, ale poté přišly komplikace. „Když jsme vstřelili v 60. minutě třetí branku, vypadalo to, že je rozhodnuto. Bohužel přišla mela před brankou a červená karta pro nás. Hosté tak měli v závěrečných asi dvaceti minutách početní výhodu a my jsme se museli zatáhnout do obrany. Dostali jsme sice jeden gól, ale to bylo po hezké akci a nic moc se s tím dělat nedalo. Naštěstí jsme to zvládli uhrát až do závěrečného hvizdu."

StatistikyBranky Sázavy: 14. Kuchler, 40. Foltýn, 60. Švec. ČK: Kuchler (Sáz.). Sázava: Burcev – Mařinec, Sedláček, Chuchla, Král – Jelínek (88. S. Svoboda), Šmídek, Konečný, Kuchler – Krčmář (55. Švec), Foltýn (80. Marek). Hrající trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka