Luštěnice – Sázava 4:2 (1:2)

„Prohra v dnešním zápase je pro nás velké zklamání. Do zápasu jsme vstoupili vynikajícím způsobem. Vstřelili jsme rychlou branku, což nám pomohlo a začali jsme předvádět velmi dobrou hru plnou brejkových situací a i solidní mezihry. Vše jsme korunovali druhou brankou. Měli jsme hru pod kontrolou a domácí byli z vývoje utkání zaskočeni, takže jejich hra se jim vůbec nedařila. Nicméně jsme v 35. minutě zbytečně inkasovali po sérii dvou chyb, což se nám v poslední době stává opakovaně. Zápas se zdramatizoval, ale na konci prvního poločasu jsme měli míč na brankové čáře, ale bohužel si to nechal ukopnout, takže se nám nepodařilo navýšit vedení. Ale stalo se, a tak skončil poločas pouze jednobrankovým vedením," zhodnotil první poločas hrající trenér Sázavy Pavel Chuchla.

Druhý poločas se Sázavě nepovedl. „Hned v úvodu druhého poločasu jsme udělali chybu, když jsme umožnili zahrávat domácím standardní situaci po diskutabilním faulu, ale rozhodčí ho odpískal, takže se s tím nedalo nic dělat a inkasovali jsme vyrovnávací branku ze střely, která se dala chytat," věřil Pavel Chuchla a pokračoval: „V tu chvíli se dostali domácí na koně a začali na nás tlačit dlouhými nákopy, na které měli vysoké hráče, kteří míče sklepávali. Po takovéto situaci, kdy útočník prodloužil míč, jsme inkasovali třetí branku. Hned pár minut na to šel Tesařík sám na bránu soupeře, ale trefil brankaře a v tu chvíli se zápas zlomil."

Definitivní rozhodnutí přišlo po standardní situaci domácích. „Po mé chybě jsme dostali z trestného kopu hlavou další gól a bylo rozhodnuto," uznal svou chybu Chuchla.

Pavel Chuchla ví, že situace, v níž se nacházejí jeho svěřenci, je neobvyklá: „Samozřejmě jsme zklamaní, protože se zápas vyvíjel dobře, výkon byl také dobrý v prvních čtyřiceti pěti minutách, ale neproměnili jsme šance a děláme chyby v obraně, které jsou hodně triviální a z toho pak plynou branky, které inkasujeme. Pokud to takto půjde dál, budeme to mít hodně těžké, navíc je nás málo a hráči jsou zaskočeni vývojem soutěže, takže se bojím toho, abychom nebojovali celý rok o záchranu. Uvidíme, jak se s vývojem soutěže popasujeme, protože situace, která teď v naší soutěži je, není pro nás obvyklá."

StatistikyBranky Sázavy: 8. a 20. Švec. Sázava: Burcev - Kuchler, Mařinec, Chuchla, Král - Jelínek, Šmídek, Konečný, Foltýn - Švec, Tesařík (80. Marek). Hrající trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka