Sázava se dostala do vedení po hodině hry. Kdy domácí brankář dostal malou domů, ale tak dlouho váhal s odkopem, až mu do něho vlétl Jakub Švec a po odrazu skóroval do odkryté brány. Sázava držela dlouho vedení, ale deset minut před koncem se domácí Zelenči podařilo srovnat skóre po rohovém kopu.

„Hodnocení nemůže být z pohledu našeho mužstva jiné, než kladné," zahájil spokojený hrající trenér Sázavy Pavel Chuchla a navázal: „Velmi dobře jsme bránili. Soupeře jsme nepouštěli do žádných nebezpečných situací. Pracovali jsme velice dobře. Zvlášť druhá část prvního poločasu nám vyšla. To jsme velmi dobře kombinovali a hru jsme měli pod kontrolou. Propracovali jsme se do čtyř vyložených šancí, kromě té brankové. Navíc dalších několik příležitostí nám sebral zdvižený praporek pomezního sudího. Takže šancí na gól mohlo být více. Kopala se na nás řada standardních situací a bohužel z jedné z nich jsme inkasovali. V úplném závěru utkání jsme měli stoprocentní šanci, ale v odkryté soupeřové bráně jsme trefili obránce a chvíli předtím nastřelil Martin Bárta tyč."

I remíza je v Sázavě vítána. „Přijeli jsme si pro bod, a ten jsme získali, i když jsme měli možná získat body tři. Ale jsme spokojeni, protože jsme nenechali Zeleneč, aby se na nás dotáhla v tabulce. Navíc náš výkon byl mnohem lepší, než v předchozích venkovních zápasech. Hráči si věřili na míči, lépe se pohybovali a byli aktivní," shrnul Pavel Chuchla.

Zeleneč – Sázava 1:1 (0:0)Branka Sázavy: 60. J. Švec.

Sázava: Burcev – Konečný, Mařinec, Říčař, Chuchla (90.(+4) Švehla) – Jelínek, Šmídek, Štěpán, Foltýn – Bárta, Švec (88. Svoboda). Hrající trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka