Jiskra Mšeno – Sparta Kutná Hora 1:1 (0:0)

Remíza 1:1 je pro Spartu dobrým výsledkem. „Pro nás je to plusový bod ze hřiště opravdu kvalitního soupeře, který byl posílen o hráče z jablonecké juniorky," upozornil trenér Kutné Hory Radim Truksa.

„Výsledek odpovídá předvedené hře, protože soupeř měl tři velmi dobré šance a dal z nich jeden gól. To samé bylo i u nás. Remíza je spravedlivá," podotkl Truksa a pokračoval: „První poločas jsme hráli ze zabezpečené obrany, soupeře jsme nepustili k žádné střele. Ve druhé půli jsme inkasovali po nedohrané standardní situaci v 51. minutě. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat po velmi dobré akci Schwarze, který se na půlce uvolnil, vysunul Melechovského, který mu pak balon vrátil před bránu. Akce byla krásně sehraná. Na konci měl soupeř obrovskou šanci, když šli sami tři na jednoho, ale gól nepadl."

Kutnohoráci udrželi druhé místo a dokonce mají lepší vzájemný zápas se Mšenem (doma Sparta vyhrála 1:0). „Nekoukáme, jestli jsme druzí nebo ne. Nehledíme ani na body Mšena. Řekli jsme si, že chceme skončit do třetího místa, což zatím plníme. Teď máme doma Nový Bydžov a pohled na tabulku nám velí vyhrát, jenže pak jedeme dvakrát ven k těžkým soupeřům. Vše je ještě otevřené," dodal Radim Truksa.

StatistikyBranka K. Hory: 68. Schwarz. Kutná Hora: Winter – Skokan, M. Tomíšek, Jeníček, Mach – Vácha (80. Frejlach), Černohlávek, Vančura, Urban (90. Kozel) – Schwarz (87. Antoš), Melechovský. Trenér Radim Truksa.