Ještě kolo před koncem to nevypadalo, že by soutěž vyhrála Církvice, ale zápas v Tupadlích byl kontumován v její prospěch, a tak jí stačilo v posledním kole doma porazit Sedlec B. To se stalo a Církvice postoupila z prvního místa do okresního přeboru.  „Zápas v Tupadlích zamotal konec soutěže. Netušili jsme, že to takhle dopadne. Díky tomu jsme soutěž vyhráli,“ radoval se trenér Církvice Vladimír Kicner.

Největší soupeři jeho týmu byly Kácov B a Červené Janovice. „Oba jsme doma porazili po jasném výsledku. Bylo to zasloužené. Měli jsme i štěstí. Za celou práci v sezoně je naše vítězství zasloužené,“ chválil Kicner.

V okresním přeboru už Církvice dlouhá léta nehrála. „Postoupili jsme hned po roce znovu. Loni jsem nedokázal odhadnout, kde budeme ve třetí třídě hrát. Čekal jsem klidný střed tabulky. Kdybychom zvládli hrát střed i v okresním přeboru, byl bych šťastný,“ netajil se Vladimír Kicner a pokračoval: „Zkusíme zapracovat na posilách. Přeci jen máme mladé kluky a musíme zapracovat na zkušenosti. Okresní přebor už je někde jinde.“

Kapela Crystal Creek zahrála v Kutné Hoře
OBRAZEM: Kapela Crystal Creek zahrála v Kutné Hoře

Nejlepším střelcem III. třídy se stal církvický Dušek, který dal 33 branek. „Je to fotbalista v nejlepším věku. Je mu pětadvacet roků. To mě těší. Hlavně, aby se nyní kluci nezbláznili a nechtěli někam odejít, protože nabídky mají,“ dodal Kicner.

Kácov B, který skončil v tabulce druhý, postup do vyšší soutěže odmítl. „Raději dvacetkrát za sezonu vyhrajeme, než prohrajeme,“ odůvodnil rozhodnutí týmu trenér David Soucha.

Z postupu do okresního přeboru se tak mohli radovat fotbalisté Červených Janovic. Po třinácti letech! „Okresní přebor v Červených Janovicích pamatuji,“ přiznal trenér týmu Ivoš Hájek a pokračoval: „První sezonu jsme se v okrese zachránili, ale druhou jsme spadli.“

Patří Červené Janovice do okresního přeboru? „To uvidíme v příští sezoně,“ odpověděl Hájek, „nejsme tým, který se tam dlouhodobě udržel.“

O posilách v Červených Janovicích uvažují. „Tým chceme posílit. Udělali jsme tři hráče a o dalších budeme uvažovat,“ řekl Ivoš Hájek a nastínil ambice mužstva: „Nemáme ambice, abychom hráli do pátého místa. Rád bych hrál střed tabulky.“

Z krajského finále starších přípravek v Čáslavi.
Gólové dostihy v krajském finále starších přípravek vyhrála Čáslav

Sezona červenojanovických fotbalistů byla hodně specifická. Na podzim hráli všechny zápasy doma a na jaře zase venku. Na okresní přebor už bude hřiště připravené. „Tráva je zasetá. Ještě potřebuje zhoustnout,“ přiblížil stav trávníku trenér mužstva.

Sestup naopak potkal tým Paběnic B, který se do posledního kola byl o záchranu s Malínem B, ale neuspěl.

O nejlepším střelci jsme už psali, ale podívejme se i na brankáře. Nejvíce vychytaných nul posbíral tupadelský Lipták, který neinkasoval v osmi zápasech tohoto ročníku.

III. třídu také pískalo nejvíce rozhodčích ze všech okresních soutěží. Bylo jich celkem 42. Nejvíce duelů odpískal Zdeněk Linhart, šlo o celkem třináct zápasů.

Žáci představili veřejnosti odpočinkovou zónu.
OBRAZEM: Žáci představili veřejnosti odpočinkovou zónu