Na straně kutnohorského trenéra Romana Olivy panovala po zápase s nymburským Polabanem spokojenost. „Proti našemu prvnímu zápasu jsme podali lepší a na utkání to bylo znát. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, Polaban jsme téměř k ničemu nepustili. Inkasovali jsme po jediné naší chybě a branku jsme jim tak darovali. V průběhu druhého poločasu, který byl z naší strany dobrý, mě jen mrzí naše neproměněné gólové příležitosti,“ našel jedinou chybičku v utkání trenér Sparty. První poločas Kutná Hora prohrála, ale Oliva byl s hrou i přesto spokojený. „I první půlka byla z naší strany dobrá, bylo to tam odmakaný.

Dvěma brankami se prezentoval Pavel Růžička. Jak jste spokojený s jeho výkonem? „Podle mě byl nejlepším hráčem. Jeho dvě branky byla jen ta pověstná třešnička. Nasazením a vším rozhodně nejlepší hráč na hřišti,“ chválil kutnohorského střelce kouč. „Musím říci, že jsem byl spokojený,“ přidal.

Borci Polabanu sice po prvním poločase vedli, ale ve druhém dějství dvakrát inkasovali a na gól už se nezmohli. „V prvním poločase jsme měli šance, ale ty jsme neproměnili,“ uvedl nymburský hrající trenér Stanislav Bejda. „Ve druhé půli jsme měli asi dva slibné brejky, ale ty jsme také nedali,“ litoval Bejda.

Polaban se ujal vedení díky Marešovi, kterému připravil palebnou pozici Ott. Jedenáct minut po změně stran faulovala obrana Nymburka kutnohorského hráče a Růžička penaltu bezpečně proměnil. A stejný hráč i zápas rozhodl. V 69. minutě si z obrany udělal slalomové tyče, proháčkoval se a nechytatelně k tyči zavěsil – 1:2. V závěru měli Kutnohorští ještě obrovskou šanci po velkém závaru, ale ani jeden ze tří pokusů v síti neskončil. „Ve druhé půli nás soupeř přehrával. Ale to bylo také tím, že dva hráči dohrávali se zraněním. Je to však jen příprava a utkání splnilo účel,“ dodal nymburský asistent trenéra.

Nymburk - Kutná Hora 1:2 (1:0)

Branky: 29. Mareš – 56. a 69. Růžička (1. z PK). Kutná Hora: Stoupa – Vodička, Jouza, Rathauz, M. Šváb – Vejsada, Růžička, Vančura, Kozel – Hačka, Štainz, stř. T. Šváb, Vrána, Linhart, Skokan. Nymburk: Doležal – Sporiš, Ott, Košvanec, Novotný – Škarecký, Havrda, Bejda, Mareš – Žižka, Šafránek.