Suchdol začal zápas dobře a už v 6. minutě mohl jít do vedení, když po centru Vančury hlavičkoval v dobré pozici Michálek, ale trefil pouze náruč brankáře D. Vaníčka. V 15. minutě se už domácí dočkali. Prudký centr Plota uklidil hlavou do hostující branky Kacafírek – 1:0. Další šanci měl Kacafírek ve 31. minutě po centru Bodláka z pravé strany, ale tentokrát jeho hlavička mířila vedle.

Zmražení hosté se probrali hned po přestávce. Ve 48. minutě dostal kolmici mezi suchdolské beky Hruška, obešel brankáře Kubáta a vyrovnal na 1:1. Chvíli poté mohl Kacafírek Suchdolu vrátit vedení, ale jeho šanci zlikvidoval D. Vaníček. To neplatilo v 58. minutě. Na centr Michálka z levé strany si nejvýše vyskočil Kacafírek a hlavou nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 2:1. Pojistku na suchdolskou výhru mohl přidat osm minut před koncem Michálek, ale sám ve vápně trefil jen brankáře.

„Myslím si, že jsme do sezony nevstoupili špatně, ale potřebovali jsme to potvrdit plným bodovým ziskem doma, což se nám podařilo. Z tohoto pohledu jsem spokojený," řekl bezprostředně po zápase suchdolský trenér Radim Truksa.
První poločas se domácím povedl. „Do zápasu jsme nevstoupili špatně. V prvním poločase jsme byli ve vápně určitě nebezpečnější než soupeř. Akorát je velká škoda, že jsme dokázali vytěžit jen jeden gól. Kdybychom dali druhý gól, hráli bychom více v klidu. V prvním poločase jsme měli rozhodně vytěžit více, než jsme vytěžili," uvědomil si Truksa.

„Druhá půle pro nás začala katastrofálně, protože jsme za tři minuty dostali z první kloudné akce soupeře gól. Nechápu jak, ale měli jsme zcela otevřenou obranu. Samostatný únik už pak byl vyřešený dobře. Z tohoto pohledu jsme zaspali," zlobil se Truksa a dodal: „Nicméně za celý zápas jsme si tři body zasloužili. Jsem rád, že to vyšlo Štěpánovi Kacafírkovi, který dal dva góly. Věřím, že se střelecky chytí, protože mu to doteď moc nešlo. Jsem rád, že jsme zápas uhráli až do konce."

Suchdol – Dvůr Králové 2:1 (1:0)Branky: 15. a 58. Kacafírek – 48. Hruška. Rozhodčí: Štrincl – Šlapák, Duda. ŽK: Nosek, Růžička, Kubík – Picha, O. Vaníček. Diváci: 190.

Suchdol: Kubát – Bodlák, Růžička, Biško, Nosek – Bereš (80. Dastych), Černohlávek, Vančura (68. Hannich), Michálek – Plot (84. Jirků), Kacafírek (82. Kubík). Trenér Radim Truksa.

Dvůr Králové: J. Vaníček – Picha, Rejl, Kruliš (60. Klazar), Pavlásek – O. Vaníček, Podolník, Fejk (46. Řežábek), Tomeš – Vágner (41. Vitebský), Hruška. Trenér Stanislav Ježek.