Vždyť jedinou branku Kutné Hory vstřelil stoper Antonín Schwarz v poslední minutě, což na bodový zisk rozhodně stačit nemohlo. Své o tom po zápase věděl i hrající asistent kutnohorského trenéra Bedřich Franc: „Byli jsme méně důrazní, méně běhaví a zřejmě jsme chtěli méně vyhrát. Suchdol šel za vítězstvím od první minuty a byl agresívní."

Kacafírek podle France ukázal rozdíl v obou ofenzivách. „My jsme vepředu nepodrželi žádné míče. Vzadu jsme to zkoušeli se Štěpánem Kacafírkem uskákat, ale on je hodně silný na míči. Na rozdíl od našich hráčů dokázal balony podržet, sklepnout i rozehrát. To byl ten největší rozdíl ve hře. Proto Suchdol zaslouženě vyhrál," uznal Franc.

Na utkání se Francovi líbilo jediné – jeho kulisa. „Atmosféra byla skvělá," chválil Bedřich Franc a dodal: „Škoda, že v divizi není více takových utkání, kdy přijde sedm set diváků. Pro fanoušky se hrál pěkný zápas. Nahoru, dolů a otevřený fotbal."

Michal Kubát: Snad mi Michálek koupí večeři

Zápas v pohodě ustál i mladý suchdolský brankář Michal Kubát, který fotbalově vyrůstal na Kaňku. Po utkání ho hodně mrzela obdržená branka v poslední minutě. „Naštvalo mě to docela dost. Doufám, že mi Michálek za to alespoň koupí večeři. Schwarze měl hlídat on," usmíval se Michal Kubát.

„Zápas byl vyrovnaný, ale dokázali jsme proměnit téměř každou šanci," oddychl si suchdolský brankář a politoval svůj protějšek: „Gólman soupeře si pořádně chytl až v sedmdesáté minutě tu střelu, co šla do šibenice, jinak za celé utkání nemohl nic chytit."

Podobnou atmosféru, jako mělo nedělní derby, už Kubát ve své kariéře zažil. „Atmosféra byla perfektní. Takto jsem si to přesně představoval, že přijede hodně lidí ze Suchdola a podpoří nás. Podobnou atmosféru jsem zažil za Kolín ve druhé lize v Olomouci," zavzpomínal osmnáctiletý brankář.