SK Viktorie Jirny – FK Čáslav 2:1 (0:0)

„Z výsledku jsem hodně zklamán," zahájil trenér FK Čáslav Jan Kmoch a pokračoval: „Myslím si, že jsme alespoň na remízu měli." Před poločasovou přestávkou přišla velká šance pro Čáslav. „Ve 44. minutě jsme měli možnost pokutového kopu, který však nedokázal proměnit Pokorný. Byla to velká škoda, protože jsme mohli jít do vedení a navíc by to byla branka do šatny," popsal Jan Kmoch.

Druhý poločas už přinesl brankové situace. „Bohužel jsme v 55. minutě inkasovali, když se trefil po rozehraném nepřímém kopu Pavel Grznár, který kopal všechny standardní situace výborně," uznal čáslavský trenér Kmoch. Čáslavští se stejně jako jejich soupeř dočkali první trefy v novém ročníku. „Nicméně nám se podařilo vyrovnat, když Šandera zatáhl míč po pravé straně hřiště a Pokorný po jeho pasu skóroval. Bohužel v 82. minutě přišla chyba jednoho z našich obránců a my podruhé v utkání inkasovali, když se asi po dvou minutách na hřišti prosadil Beran a nám už se nepodařilo vyrovnat. Co se týče výsledku, spokojen nejsem, ale s herní kázní jsem celkem spokojen," uzavřel hodnocení zápasu Jan Kmoch.

Na FK Čáslav čeká v neděli první domácí zápas v ČFL. Do Čáslavi přijede rezervní tým pražské Sparty a Jan Kmoch prozradil, co je nutné zlepšit nejen do zápasu se Spartou B: „Musíme nadále pracovat a zlepšit útočnou fázi. To znamená, že po zisku míče musíme jít kvalitnějším způsobem do útoku a být produktivnější a lepší v útočné fázi."

StatistikyBranka Čáslavi: 74. Pokorný. Čáslav: Antošík – Šandera, Zdeňka, Kunášek, Vavřina – D. Fikejz (75. Kučera), Váňa, Pokorný, Mach (70. Maxa) – Melechovský, R. Fikejz (80. Rozsíval). Trenér Jan Kmoch.

Adam Procházka