Hned v úvodu utkání se dostali do vedení hosté poté, co si tupadelský brankář Potměšil stoupl na míč, upadl a jeho chyby využil Hradílek, který neměl problém dostat míč do úplně prázdné branky - 0:1. Paradoxně to byl ale jediný výraznější moment hostujícího celku směrem dopředu, jelikož ve zbytku zápasu to byli fotbalisté Staru, kteří si vytvářeli šance.

Hned v 9. minutě se protlačil před obránce Kavánek, ale centrovaný míč usměrnil jen do rukou brankáře Hanzla. Po čtvrthodině Kruml obral o míč obránce, posunul si jej na levačku, ale jeho dělovku zastavilo břevno.

Ve 24. minutě Václav Pipek uvolnil ve vápně Krumla, ale ten trefil pouze brankáře. Vzápětí Chvátalův přetažený centr vrátil před branku Kavánek, ale Císař následně vysoko přestřelil. V 38. minutě se dostal do slibné pozice po rohovém kopu Dušan Pipek, ale hlavičkoval nad horní tyč červenopečecké branky.

Až minutu před koncem prvního poločasu se domácí dočkali vyrovnání. Hosté zahrávali trestný kop, ale míč se odrazil ve vápně k Hudcovi, který s ním přesprintoval celé hřiště a následně našel na zadní tyči nabíhajícího Romana Krajíčka, který střelou z první rozvlnil síť hostující branky - 1:1.

Tupadly vstřelená branky povzbudila a hned v první minutě druhé půle se prodral do vápna Císař a jeho střele na zadní tyč chyběly jen centimetry. Po hodině hry byl Star blízko vedení, když dlouhý aut Václava Pipka prodloužil Dušan Pipek a na zadní tyči jen těsně nedostal na míč Chvátal, před kterým vzývala prázdná branka. V 69. minutě přišel rozhodující moment zápasu, když po autovém vhazování prošel do vápna Hašek, který přihrál na malé vápno Koudelkovi, ten promáchl, ale míč propadl k Císařovi, který poslal Tupadly do vedení 2:1.

V 78. minutě zápasu mohl zvýšit náskok domácích Koudelka, kterého našel z trestného kopu na zadní tyči Dušan Pipek, ale tupadelský útočník v těžké pozici minul branku. V závěru ještě využil podklouznutí hostujícího obránce Hašek, který postupoval sám na brankáře, ale Hanzl vystihl pokus Haška o kličku a míč mu sebral. Utkání tak skončilo vítězstvím Tupadel 2:1.

Stanislav Krajíček: Pro hráče to je vzpruha do dalších zápasů

„Zaslouženě jsme zvítězili, jelikož jediný gól jsme soupeři darovali sami. Na gól jsme se sice sami dost nadřeli, ale podařilo se nám naštěstí zvítězit. Důležité bylo určitě to, že se nám podařilo vyrovnat v závěru prvního poločasu. Vytvářeli jsme si mnoho šancí, které neskončily gólem, ale povedlo se nám vstřelit v druhé půli vedoucí, a zároveň rozhodující gól a myslím, že naše vítězství je spravedlivé," zhodnotil utkání trenér Tupadel Stanislav Krajíček.

Po přestávce oživil hru Tupadel Miroslav Hašek. „Uvažovali jsme o tom, zda ho poslat do hry již do druhého poločasu. Nakonec jsme to udělali a byl to dobrý tah," objasnil trenér Krajíček.

Zápas odstartovala chyba tupadelského brankáře Potměšila. „V hlavě jsem měl v tu chvíli hrozné myšlenky, ale naštěstí chyba přišla hned v úvodu a bylo dost času na to, abychom výsledek otočili," konstatoval tupadelský kouč.

Tupadly se dočkaly prvních bodů. „Pro hráče to bude velká vzpruha do dalších zápasů. Nyní nás čeká zápas s Radimí, kde bychom chtěli uhrát solidní výsledek a bodovat. Sice jsme v posledním venkovním zápase dostali v Českém Brodě pět branek, ale náš herní projev zas tak špatný nebyl. Bohužel se trápíme v koncovce, ale snad se to nyní zlepší," doufá Stanislav Krajíček.

Tupadly - Červené Pečky 2:1 (1:1)Branky: 44. Krajíček, 69. Císař - 7. Hradílek. Rozhodčí: Procházka - Hurych, Nepovím. Bez karet. Diváci: 100.
Star Tupadly: Potměšil - V. Pipek, Kořínek, Fuksa (72. Hošek), D. Pipek, Kruml (46. Hašek), R. Krajíček, Chvátal, Kavánek (65. Koudelka), Císař, Hudec. Trenér Stanislav Krajíček.
Červené Pečky: Hanzl - Podnecký, Jar. Svoboda, Zelenka (46. Koubský), Hanousek, Jos. Svoboda, Rauch, Bílek, Hradílek, Bílý, Převrátil (66. Kubelka). Trenér Pavel Pospíšil.

Adam Procházka