„Utkání se mi hodnotí těžko, jelikož v pátek jsem měl na tréninku dvacet dva hráčů, ale na sobotní zápas nás odjelo jen jedenáct. Byl jsem rád, že jsme dali dohromady alespoň jedenáctku hráčů," pokrčil rameny trenér Tupadel Stanislav Krajíček a navázal: „Bohužel mě trochu mrzí přístup některých hráčů, kteří by mužstvo měli táhnout, že se na toto utkání nedostavili. Co se týče výkonu v utkání, tak nezbývá nic jiného, než pochválit onu jedenáctku, že zápas důstojně odehrála."

Trenér Staru byl po zápase zklamaný z přístupu hráčů. „Musíme určitě zapracovat na soudržnosti mladých hráčů, kteří chtěli postoupit do I. B třídy, jelikož na sobotní přípravné utkání z nich nebyl prakticky nikdo. Musím poděkovat hráčům, jako Kruml, Roman Krajíček či Hošek, že na zápas jeli i přesto, že věděli, o co se jedná a v kolika hráčích zápas budeme hrát," uvedl tupadelský kouč a dodal: „Ostatní týmy již trénují delší dobu, což se projevilo, jelikož soupeř byl běhavější. Škoda, že jsme přijeli jen v jedenácti lidech."

Trenér Krajíček věří v klidný střed I. B třídy. „Naším prvním cílem bylo, abychom hráli nymburskou skupinu I. B třídy, což se nám splnilo. Chtěli jsme do této skupiny hlavně kvůli tomu, abychom se vyhnuli dlouhému cestování," objasnil trenér Staru a konstatoval: „Co se týče fotbalových cílů, tak si myslím, že máme kvalitní mužstvo, které by mělo mít na to, hrát klidný střed soutěže. Všichni ale víme, jak to chodí. V okresním přeboru se nám dařilo, jeli jsme na vítězné vlně, a to se hraje úplně jinak, než když tým dvakrát, třikrát za sebou prohraje. Mladí hráči chtěli soutěž hrát, tak ať si jí vyzkoušejí a uvidíme, jak vše nakonec dopadne. "

A jaké se v Tupadlech odehrály před zahájením přípravy změny? „Z A-týmu neodešel nikdo, naopak z Paběnic přišel Martin Fuksa, z Potěh jsme koupili mladého brankáře Remeše a třetím hráčem, který k nám přišel je Smutný," vyjmenoval posily Krajíček.

Roztoky u Jilemnice – Star Tupadly 6:3 (4:1)Branky Tupadel: Hašek, Hošek, Kruml. Tupadly: Remeš – V. Pipek, R. Krajíček, Hošek, Blahák, Kruml, Hašek, Chvátal, Janeček, Josef Kavánek, Jiří Kavánek. Trenér Stanislav Krajíček.

Adam Procházka