Díky tomu moc fotbalovosti vidět nebylo. K rozehrání míče si musely spoluhráčky často vzájemně vypomáhat, jelikož míč na místě nechtěl poslouchat. S těmito podmínkami se lépe vypořádaly hráčky Čáslavi.

„Po dohrávaném utkání podzimu, kdy jsme minulý týden zajížděli do Rakovníka, a první ztrátě dvou bodů za remízu, ačkoliv jsme z osmdesáti minut odehraných na soupeřovi polovině, dovedli vytěžit jediný gól, jsme tento týden jeli do Brna, kde nás hostily hráčky domácí Zbrojovky na „betonové“ umělce v Otnicích. Moc se nám zatím nedařilo, a to ani v přípravných utkáních, proto jsme holkám řekli, ať je to utkání hlavně baví, ať se tím těší a pracují. První poločas se v podstatě odehrál celý na půlce soupeřek a jen naše střelecká nemohoucnost, ovlivněná silným větrem, který každý nakopnutý míč odnesl jinam, než měl jít,“ hodnotil utkání jeden z hostujících trenérů Jindřich Vaněček. 

Ilustrační foto
Čáslav odčinila porážku z Pardubic. Porazila Kratonohy

Čáslavandy se prosadily již v úvodní čtvrthodince, kdy Karafiátová zahrávala trestný kop z 30 metrů, míč doputoval na zadní tyč, odrazil se k dobře postavené Buchtové, která ho nasměřovala do branky - 0:1.

V začínající čtyřicáté minutě zahrávala rohový kop Brothánková a míč namotala přesně do branky - 0:2. Hostující hráčky měly celý poločas pod kontrolou, připravily si řadu dalších možností ke skórování, ale k přesnému zakončení nedošlo.

Druhý poločas začaly lépe domácí hráčky, které lépe kombinovaly a s větrem v zádech se snažily o korigování pro ně nepříznivého výsledku. Snížení se přece jenom dočkaly v 75. minutě, kdy se za zády čáslavské defenzívy zjevila Kubicová a sporným gólem snížila - 1:2.

„Druhý poločas jsme hráli proti větru. První dvacetiminutovku jsme doslova protrpěli, vázla kombinace, nechtělo se nám běhat, a tak se soupeřkám podařilo snížit stav, kdy centr přes naši obranu našel tři hráčky Brna v postavení mimo hru, a protože byl asi opravdu silný vítr natolik, že právě lajnová sudí neviděla, samotná hráčka překonala Jelínkovou,“ uvedl Vaněček.

Obdržená branka vyburcovala čáslavské fotbalistky, které opět převzaly iniciativu, zlepšeným výkonem odehrály v podstatě celou poslední dvacetiminutovku na polovině svých soupeřek. 

„Vítězství jsme si fotbalovějším dojmem a hrou zasloužili a musíme poděkovat holkám, že se vyrovnaly s nepřízní počasí i rozhodčích,“ dodal Vaněček.

Zbrojovka Brno – Čáslav 1:2 (75. Kubicová – 12. Buchtová, 38. Brothánková). Čáslav: Jelínková – Culková, Krejcarová, Karafiátová, Bížová – Brothánková (77. Truhlářová), Čápová, Ašenbrennerová, Kovaříková – Buchtová, Burešová (46. Němcová). Trenéři Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.

Přípravný fotbalový zápas mladších žáků Čáslav D - Chvaletice 5:3 (4:3).
Mladší žáci Čáslavi pokořili lídra okresního přeboru na Pardubicku