Kutná Hora - Libčice 19:25 (11:13)

Tým Libčic působí ve 2. lize druhou sezonu, roky před tím byl dlouholetým soupeřem Sparty v SRL. V této sezoně již patří k předním týmům soutěže a před závěrečným kolem měl v případě vítězství v Kutné Hoře zaručené výborné 3. místo v konečné tabulce soutěže. A tak do nedělního utkání nastupoval proti Spartě v roli jasného favorita. V podzimním utkání zvítězil tým Libčic doma o 6 branek – 29:23.

Sparta své poslední druholigové utkání odehrála celkem solidně a dlouho byla favoritu vyrovnaným soupeřem, tradičních chyb se však nevyvarovala a to rozhodlo. 18 ztrát míčů, nedůrazná střelba i chybující obrana, to vše soupeři hodně usnadnilo cestu k vítězství. Tentokrát sice nebyl až tak velký rozdíl ve výkonnosti brankářů, podstatný rozdíl byl hlavně v úspěšnosti střelby. Střelecky se nejvýrazněji prosazoval dorostenec Pícha, pro kterého to bylo zřejmě loučení s kutnohorským dresem. Od nové sezony jde do mužů a měl by patřit do prvoligového kádru Dukly Praha B. Hostování končí i oběma hráčům Úval – Kroutilovi a Polákovi, někteří hráči z kádru mužů uvažují o konci kariéry. A přechod starších dorostenců do mužů se v posledních letech příliš nedaří.

Sparta tedy v neděli dohrála 2. ligu a po roce se vrací zpět do SRL. A od jejího založení v sezoně 2004/2005 je to poprvé, kdy některý z postupujících týmů ze SRL tuto vyšší soutěž neudržel! A to samozřejmě není dobré „vysvědčení" a v Kutné Hoře je tedy o čem přemýšlet.

StatistikySestava a branky KH: Červenka, Hroch - Pícha 8, Polívka 4, Thieme 3, Hájek 1, Hrčka 1, Salák 1, Šalátek 1, Brož, Hasala a Šnajdr. Trenér Jiří Hájek.

Petr Vobořil