Úvodní pětačtyřicetiminutovka mnoho zajímavých situací nenabídla. Hra se odehrávala mezi velkými vápny a fotbal připomínal spíše boj. Za zmínku stojí snad jen střela Černohlávka, který v 11. minutě zůstal nekrytý ve vápně, ale jeho pokus vyrazil brankář Pellegrini na roh. Stejně tak tomu bylo na druhé straně po střele Zahálky, který protáhl Kubáta, ale suchdolský brankář si poradil.

Druhý poločas byl na příležitosti o něco bohatší. Hned ve 46. minutě odcentroval Bodlák, ale Michálek v dobré pozici pouze promáchl. Chvíli na to hlavičkoval po rohu Vančury těsně nad břevno Kacafírek. I další šance přišla po rohovém kopu Vančury, když jeden z hostujících hráčů nechtěně nasměroval míč na svou branku, ale brankář stihl zareagovat a míč zachytil. V 60. minutě se na středu hřiště uvolnil Bodlák, ale jeho pokus o obstřel skončil pouze v rukou hostujícího brankáře.

Pražané se propracovali do šance až v 72. minutě, a to díky standardní situaci, nicméně závaru v malém vápně nevyužili. V 85. minutě byl Suchdol blízko, možná rozhodujícímu, gólu. Po centru z pravé strany přeletěl míč brankáře a mířil do prostoru na zadní tyč, ale bráněný Dastych na míč nedoskočil. Největší šanci měl Suchdol v samotném závěru utkání, kdy dostal možnost trestného kopu z dvaceti metrů. Míč si postavil Vančura, ale Pellegrini proti Vančurově střele vytáhl fantastický zákrok a poslal zápas do penaltového rozstřelu. V něm byli úspěšnější Pražané. Ačkoliv si Kubát dvakrát sáhl na míč, dokázala Admira proměnit všechny své pokutové kopy. Naopak za domácí neproměnil hned v první sérii Nosek a ve čtvrté sérii Biško, a tak Admira zvítězila na penalty 4:2.

Radim Truksa: Remíza byla spravedlivá, ale mrzí mě

„Minulý týden jsme přivezli tři body z venku, bohužel jsme to doma nepotvrdili," pokrčil rameny trenér Suchdola Radim Truksa a pokračoval: „Po průběhu zápasu ale musím uznat, že to bylo remízové utkání, protože šancí se ani na jedné, ani na druhé straně moc neurodilo. Hrálo se prakticky po vápna na obou stranách." Suchdol chtěl doma útočit. „Ve druhém poločase tam byly nějaké závary a v devadesáté minutě pak naše standardní situace, kdy Vančurovi vytáhl brankář míč dobře na roh. Jak jsem již řekl, remíza je spravedlivá, ale trochu mě mrzí, protože jsme se doma chtěli prezentovat útočnou hrou s šancemi, a to se nám bohužel nepodařilo. To, že jsme prohráli na penalty, tak to už je pak pouze loterie."

Suchdol – Admira Praha 0:1 po pen. (0:0 – 2:4)Penaltu proměnili: Kacafírek, Vančura – Vosický, Macek, Rybařík, Mamurov. Penaltu neproměnili: Nosek, Biško (oba Suchdol). Rozhodčí: Lukáš Raplík – Martin Fojtík, Ondřej Brychta. ŽK: Michálek, Nosek, Kacafírek, Vančura – Čmejla, Vosický, Stejskal. Bez ČK. Diváci: 250.
Suchdol: Kubát – Nosek, Svoboda, Kubík (73. Biško), Bodlák – Bereš, Černohlávek (46. Plot), Vančura, Michálek, Hannich (80. Dastych) – Kacafírek. Trenér Radim Truksa.
Admira Praha: Pellegrini – Herc, Komínek, Martinic, Horák – Vosický, Kurek (88. Mamurov), Čmejla (65. Kavalír), Zahálka (82. Stejskal) – Macek, Majer (79. Rybařík). Trenér Jindřich Tichai.

Adam Procházka