„Letní příprava se nám dvakrát nepovedla. Původně jsem si představoval, že budeme trénovat třikrát týdně, ale jako vždy do tréninkového plánu vlezlo zaměstnání, u některých hráčů zranění a u některých účast ovlivnila velká vedra. Účast na trénincích a zápasech tudíž moc velká nebyla," hlesl trenér Slavoje Vrdy Karel Truksa.

Vrdy se v přípravě střetly s Ronovem nad Doubravou, s nímž vyhrály 7:1, poté remizovaly 4:4 s Habry a zbylé dva zápasy prohrály, konkrétně s rezervou Čáslavi a s týmem Poděbrad.

Ve Vrdech chtějí dát šanci mladým. „V mužstvu skončil kvůli zdravotním problémům Radim Truksa, jinak náš tým zůstal vesměs stejný. Budeme se snažit doplnit kádr dorostenci, ve kterých vidíme budoucnost a kvalitu, která časem přijde," věří vrdský kouč, který má o ambicích jasno: „Jelikož jsme v minulé sezoně skončili čtvrtí, tak i letos bych chtěl skončit v horní polovině tabulky."

Karel Truksa favorizuje Viktorii Sedlec: „Favoritů je více, ale největší je podle mě Sedlec, jelikož tam mají stabilizovaný kádr a dělají tam fotbal na vysoké úrovni."

Adam Procházka