Příprava se ve Zbýšově mírně zlepšila. „Co se týká docházky na tréninky, tak se zlepšila. Počítali jsme, že tým trochu víc posílíme, ale Čáslav nám opět stáhla Vránu a Valdman šel znovu hostovat na Štrampouch. Petřík se dokonce vrátil do Světlé, takže jsme spíše oslabení, ale to vše ukáže až sezóna," řekl zbýšovský trenér Miroslav Voplakal.

Posily zatím žádné do Zbýšova nedorazily. „Zatím jsme nikoho nového nepřivedli. Po roce se zkouší vrátit do hry Pavel Vébr a do sestavy se vrací i Čáp se Sobotkou, kteří odehráli na jaře asi tři zápasy," líčil Voplakal a pokračoval: „Jinak příprava probíhala klasicky. Porazili jsme slabší týmy z IV. třídy – Močovice a Horní Bučice. Se Světlou jsme prohráli. Herně to bylo takové neurovnané, ale to je každá příprava. Kluci se schází podle možností a dovolených."

„Ambice máme určitě se zachránit," netajil se Voplakal, „Myslím si, že nebudeme hrát o přední pozice. Nevím, jak ostatní týmy posilovaly. Bylo by pro nás krásné si po pár sezónách zahrát někde v prostředku tabulky, abychom neměli nervy jako každý rok. Snad se střelecky znovu probudí Šemík a dá více branek než doposud."

Podle trenér Voplakala jsou penalty po remízovém utkání zbytečné: „Moc se mi to nezamlouvá. V přípravě jsme i penalty zkoušeli, ale nikdo na to není naučený. Každý se sbalí a jde pryč ze hřiště. Obzvlášť, když jsou zápasy vyhecované. To má každý myšlenky někde jinde. Uvidíme, jaký to bude mít ohlas. Podle mého to k fotbalu nepatří. Do zápasu ano, ale po zápase v mistrovských soutěžích nikoliv. Nevím, co to má za smysl. Možná se brankáři naučí chytat penalty. Pro fotbal tam přínos nevidím. Když bude špatné počasí, tak se zápas bude zbytečně prodlužovat."