I když první třetina žádnou branku nepřinesla, bylo od první buly jasné, že vyválčit body nebude pro Sršně jednoduché. Domácí Spartak měl více ze hry a to mu dávalo klid. Ve druhé části byl k vidění podobný průběh jako v té první. Volnému se v ní podařilo po Jelínkově nahrávce skórovat a udržet vyrovnáno až do druhé sirény, ovšem Spartaku se vše dařilo lépe. Projevovala se absence několika zkušených hráčů a Sršni hráli nervózně.

Ve třetí třetině domácí hráči svou převahu přeměňovali v branky dobře chytajícímu Balhamovi. Nervózní Sršni začali faulovat a Spartak trestat. Tři branky rozhodly utkání, a i když Krejza povedenou střelou kosmeticky upravil konečný výsledek, všechny body zaslouženě získali Příbramští.

„Soupeř hrál celý zápas lépe," uznal trenér kutnohorských hokejistů František Coubal a pokračoval: „Byl hokejovější. Přeci jen už spolu hrají několik let. Jde o starší hráče, ale jsou hokejově vyzrálí, což na nás stačilo. Chybělo nám několik hráčů ze základní sestavy. Prostě šlo o den, kdy nám vůbec nic nešlo. Nedařilo se nám nic. Snaha byla, ale proti soupeři jsme se nedokázali prosadit. Na tento zápas musíme rychle zapomenout."

První třetina skončila bez branek. „Po druhé části byl stav jedna jedna, ale půl minuty před koncem třetiny se náš hráč nechal zcela zbytečně vyloučit, čehož Příbram hned na začátku třetí třetiny využila. Tento moment podle mě rozhodl," myslí si Coubal, „Pokud bychom dali my gól na dva jedna, tak věřím, že bychom zápas zvládli. Soupeř pak navýšil skóre na čtyři jedna a my už jsme jen snižovali."

Příští utkání sehrají Sršni na domácím ledě proti Tatranu Sedlčany v neděli 10. listopadu od 17.30 hodin.

Spartak Příbram - Sršni Kutná Hora 4:2 (0:0,1:1,3:1)Branky a nahrávky Sršňů: Volný (R. Jelínek), Krejza. Kutná Hora: Balham (Myřátský) - Čejka, Vaněk, Krejza, Švejda, Pálek, Jiří Tvrdík (II.), Charvát, Sádlo, Andrle, Hynek, Volný, R. Jelínek, Kaiser, Jiří Tvrdík (I.), Hetfleisch, Novotný. Trenér František Coubal.

Hynek Macháček, Michal Pavlík